twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Stargate: The Last Stand ismertető / kérésre :)

Abydos 2009.01.31. 13:12

A Star Gate: The Last Stand egy teljesen ingyenes Half Life 2 modifikáció, és legnagyobb örömömre multiplayer játék. Én magam úgy találtam rá, hogy a Moddb.com meghírdette 2008 legjobb módjai jelöltjeit, és mivel én manapság rá vagyok kattanva a Half Life 2 modokra, kaptam az alkalmon és le is töltöttem.
Szavazni és letölteni ezen az oldalon célszerű: www.moddb.com/mods/stargate-the-last-stand
A Hivatalos oldala viszont ez: http://stargatetls.net

A játék nem rendelkezik önálló sztorival, a Csillagkapu univerzumából nyeri alapjait és ezt meglepően jól csinálja.
Habár nem a legnépszerűbb mód, van 1-2 szerver ami estefele teljesen megtelik és akkor bekapcsolódhatunk vagy a Goa'uldok oldalán, vagy a Tauri harcosaként, vagyis földi ként.

Amint felraktuk a játékot és kiválasztottuk a nekünk szimpatikus szervert, fel is csatlakozhatunk, és az említett két nép közül kell választani. Ha ezzel megvolnánk, kiválaszthatjuk a nekünk legjobban tetszi kasztot. Pl a Goa'uldoknál lehetünk Anubisz harcosa, de így csak a karunkonlévő fegyvert használhatjuk, nincs futás, de erős páncélt viselünk és lehetünk láthatatlanok is akár. De választhatunk további Jaffa kasztokat is, akiket (és ugyanígy az embereket is), fel kell szerelkeznünk fegyverzettel. Itt csak súlylimit van, és a kasztok teherbíró képessége. Pl egy mesterlövész kevesebb fegyvert tud cipelni mint egy Supportos kaszt, így neki csak 1-2 fegyver és max egy könnyűpáncélzat jut. De ennek előnye a mozgékonysága, és a kitartása a futásoknál.

A Fegyverek választéka elég bő, Zetnikek vannak mind emberek, és mind Jaffa oldalon. Hátránya a nehéz célzás, de egy lövés is bénít, és mint tudjuk kettő már halálos.
De vannak P90 es ek, és sima Jaffa botfegyverek. Gránátok vannak mind két oldalon, villanó füst meg a Jaffa oldalon a bénító gránát aminek nem jut eszembe a neve.

Ha elindúl a menet, 15 perc áll rendelkezésre a feladatok végrahajtása. Ez lehet az, hogy meg kell védeni a fejünk fölött lebegő anyahajót (ha Goa'uld oldalon állunk persze), vagy ép nekünk kell megtámadni a Csillagkaput, pl az Abydos bolygón (He-He).
Persze ez embereknél fordítva van, amit a Goa'uldok támadnak, azt az emberek védik.

Ha emberi oldalon kezdünk, akkor jön az, amire minden Csillagkapu rajongó vágyik, az, hogy végre átléphessen a Chaapa'ai-on, tehát a Csillagkapun.
A Parancsnokság szűkösen, de elég jól lemodellezett, bár itt tényleg csak az előcsarnokban lehetünk, felmegyünk a rámpára és voálá, nem történik semmi animáció, és egyből a túloldalon találjuk magunkat. Remélem ez egy javítással orvosolva lesz, mert nekem kicsit illúzió romboló volt, bár nem rossz így sem, de a féregjárratos élményre is igényt tartanék. Ha lehetne két irányba mászkálni, akkor tuti egy ideig odavissza mennék :)
A másik meglepetés volt számomra, a Goa'uld Gyűrűk. Ezek a mini kapuknak nevezett valamik amolyan liftként szólgálnak, és nagy meglepetésemre a játékban is van ilyen. Szal bekapcsoljuk, belépünk a gyűrű körzetébe, felűl kinyílik a plafon, lejönnek a gyűrűk, és az új helyre teleportál. Egyszerüen fantasztikus, de tényleg :)
Persze lehet hogy várnak a túloldalon, ép ezért még a gyűrűben is érdemes észnél lenni.

Röviden ez egy egész jó Csillagkapu modifikáció, ingyenes és ehez képest értékelva nagyon jó, tetszik, bár nem olyan egetrengető egy játék, nemhiszem, hogy egy olyan játkost, akinek köze sincsen a Stargate világához, azt lekötné huzamosabb ideig, de egy rajongónak szerintem okozhat kellemes élményeket, és mindenestre előveszi unalmasabb vagy ép hangulatosabb óráiban, de túl sokat nem szabad tőle várni.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr71914119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krill 2009.01.31. 19:18:32

Na a TF2 és a WoW eléggé lefoglal, de ezt akkoris ki kellene próbálnom (mint minden rendes FPS és CsK fannak), de addig némi kérdésem lenne. Az egyik az hogy a sima HL2 kell-e hozzá. Mert ugye abban semmi multiplayer nincsen. Mondjuk nekem megvan a Half-life 2 DM is, de nem mindegy hogy még egy pár gigás játékot is fel kell-e rakni. Mindenesetre amiben Goa'uld transzportgyűrűk vannak az rossz nem lehet :-D (kábé a kedvenc dolgom a Csillagkapuból, nagyon pofás kis eszközök). A másik... Az most nem jut eszembe.

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.01.31. 19:45:07

A nem jut eszembe dolog nálam is szokott lenni :)

Nekem mivel az Orange Boxomban sajnos nincs benne a HL2 DM (pedig örültem volna neki), ezért a sima Half Life 2 kell hozzá. Legalábbis sztem csak ezzel működik, nem tudom, hogy a DM tartalmazza e azokat a fileokat, ami ehez kell.

Krill 2009.01.31. 19:54:19

Értem, akkor úgy tűnik fel kell telepítenem. A Half-life Deathmatchet az nVidia és ATI kártya tulajdonosok ingyen letölthetik, ne kérdezd honnan, rég töltöttem már le, de ha a wikipédián le van írva. De a DM-ben lehet hogy csalódni fogsz, több dolog miatt is. Egyik, amit azonnal észrevettem, a főmenü. Olyan pixelesen néz ki hogy az már borzalmas, a karaktermodellek kevesek, csak lázadó és Combine van (pedig a HL1-ben annyira szerettem a G-man modelljével lenni :D) és a játékmódok csak DM és Team DM. De azért a játékmenet jó, a HL2 minden fegyvere benne van, a Gravitációs puska is (kivéve a Pheropod, ami túl speciális ehhez) és az külön tetszik, hogy a fegyverek apró jellemzőire is figyeltek, tehát ha "nullifikálunk" egy ellenfelet a Pulse Rifle másodlagos lövésével, akkor lehet örülni hogy sokszer képes egy lövésből ölni, de a fegyvere is eltűnik az emberrel együtt. Bár itt megjegyezném, hogy a Crossbowot és a Rocket Launchert nagyon túlhasználják, így nem árt óvakodni az ilyenekkel. Szóval ennyit a DM-ről de a TF2 jobb multiban. Sokkal.

Egyébként köszi hogy kiraktad az infot :).

Krill 2009.01.31. 19:56:57

Ja és a modban nincsenek véletlen Asgardok?? Őket nagyon szeretném látni. Ha más nem, ki lehetne próbálni, milyen lehet amikor egy fél méter magas alien fejjel belerohan a... tudjukmibe :D

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.02.01. 00:52:16

Nincsenek Asgardok, kicsit furcsák lennének, hisz járni is alig tudnak :)

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.02.01. 01:08:34

Közben hamarosan lejön a DM is, nagyon köszönöm Krill, így már teljesebb a gyűjteményem :)

Amúgy felvehetsz Steamen, a nevem abydos-hun (ha az account nevem kell, akkor más)

Krill 2009.02.01. 10:25:28

Fel foglak venni amikor legközelebb Steam-közelben leszek. Kipróbáltam a modot, de vegyes érzésim vannak ezzel kapcsolatban. Az egyik ami nem tetszett, az a stabilitás. TF2-ben is előfordult hogy amikor rám lőttek pár pillanatra nagyon lecsökkent az FPS, de nem olyan extrém mértékben mint itt. Lehet hogy ennek köszönhető az, hogy engem amikor Tau'ri voltam 2 lövés a Kull sugárvetőből leterített, én pedig beleeresztettem egy tárat a Kull harcos páncéljába és meg se érezte. Amikor én voltam Kullal akkor persze egy másodpercnyi gépfegyvertűztől meghaltam. Hogy is van ez? A zatekkel meg nagyon jó érzés lőni, de totál hasztalannak találtam őket. Az abydosi gyűrűk közül az egyik sose engedelmeskedett nekem, az erdős bolygón lévő meg mindig agyon nyomott. Ja és minden meccsemnek az vetett véget hogy teljesen lefagyott a játék. De viszont hangulatos, tetszik ez a felszerelem a katonámat módszer, meg a változatos célok (bár néha jó lenne DM mód is), a féregjárat meg nem lenne annyira kivitelezhető, mert az eltart pár másodpercig, de valójában a kapun való áthaladás közel azonnal, így multiplayeres játék révén ez nem kivitelezhető. Szóval azért nem lett olyan rossz mod de még kell fejleszteni és javítani.

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.02.01. 12:15:08

Nekem teljesen stabil a játék. Lehet hogy ennek a módnak nagyobb gépigénye van mint egy jól optimalizált játéknak, de nekem meg pont az a tapasztalatom, hogy ha 15 nél több emberrel játszok egy szerveren Team Fortressben, 20 FPS alá megy a számlálóm, míg a Csillagkapunál ez állandóan 40 felett van.
Amúgy egy kicsit tényleg hasznaltalan a zet, de egy mesterlövész kasztnál szerintem jól jöhet.

Abydosi gyűrűt még nem próbáltam, az Erebus vagy mi a fene erdőbolygón még sose csapott agyon. Van egy panel amit meg kell nyomni indulás elött és akkor műkszik.

Azért pár másodperces az utazás, és szerintem a játékba mondjuk egy Respawn időt ezzel lehetne helyettesíteni. szerintem logikus lenne, ha a földi meghal, nem visszaszámol, hogy újrateremj, hanem a kapuban töltött idő lenne a "büntetés"

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.02.02. 20:10:25

Ja, és ne felejtsük el, a játék még Béta verzióban van, és így nézve nagyon ígéretesnek igérkezik :)

Alric 2010.07.26. 10:48:05

Hali!Valaki elmondaná hogy kell feltelepíteni a játékot hogy menjen.Én nem találta m sehol 1 exe t. KÖszi elöre is

Alric 2010.07.26. 11:06:04

Illetve hogy kell elíndítani.

Abydos · http://abysan.com/blog 2010.07.26. 15:07:31

Feltelepíted és (újra)elindítod a Steamet. Ott lesz az indítója, mappából nem indítható.

Alric 2010.07.26. 21:46:16

Köszi.Letöltöttem 1 steam et de nem értem mit kellene tennem.Kérlek mond el.Bocs a sok kérdésér csak nem találkoztam még ilyen játékkal.

Abydos · http://abysan.com/blog 2010.07.26. 22:12:07

Ha csak most töltötted le a Steamet, nem fog menni neked a játék, mivel eredeti Half-Life 2, Team Fortress 2, Counter Strike Source vagy Day of Defeat kell hozzá. Mivel az említett játékokból egyik sincs meg neked, nem fog működni, mert ez csak egy mod :(

Alric 2010.07.26. 23:06:53

Half-Life 2 öt is ma töltöttem le :D

Abydos · http://abysan.com/blog 2010.07.27. 01:53:10

Látom nem érted a lényeget, leírom még egyszer.
"EREDETI (Hangsúly az EREDETInél keződik, és az EREDETINÉL fejeződik be) Half-Life 2, Team Fortress 2, Counter Strike Source vagy Day of Defeat kell hozzá." "Mivel az említett játékokból egyik sincs meg neked, nem fog működni"
Remélem érted a lényeget, mivel az eredeti Half-Life 2 nem megkerülhető opció, hanem kötelező, enélkül nem tudsz felmenni online-ra, úgy meg minek a mod? Amúgy sem tudod elindítani enélkül, hisz Steam kell hozzá, aminek a listájában ott van a fent említett pár játék...

Alric 2010.07.27. 02:20:15

Értem KÖszi azér pedig biztos jo játék lehet :(.

Abydos · http://abysan.com/blog 2010.07.27. 10:03:48

Ne fájjon annyira azért érte a szíved :D Modnak jó, de sajnos nem sokan játszanak vele.

shrek75 2011.08.21. 12:50:38

Hali. Felraktam a modot szépen el is indul de nem igazán tudok vele mit kezdeni :( csak 3 menüpontot ad ki Video Streets test, Options, Quit gam

Valaki tudna segíteni hogy ez mi az isten nyila? :D
Van eredeti Antology packom plusz Source,TF2,Garry's mod
szal a játékokkal nemhiszem hogy baj lenne.

Abydos · http://abysan.com/blog 2011.08.21. 16:15:43

@shrek75: Sajnos fogalmam sincs mi a gondod :( A játék fórumán próbálkozz esetleg :/
süti beállítások módosítása