twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Erőszakos játékok

Abydos 2008.10.11. 15:03

Tudjátok, rengetegen vannak olyanok, akik utálják az erőszakos videójátékokat, bár ezeknek a kissebb része utálja csak a erőszakos filmeket. Jó ok, utálja, de mi a helyzet azzal a réteggel, akik arra tették fel életüket, hogy betiltsák az összes erőszakos videójátékot!?

Mert sajnos ilyen is van. Rengetegen felháborodnak, hogy létezik erőszakos játék, és hogy a gyerek fejlődése, meg az erőszakos társadalom, meg háborúk stb stb. tiltsunk be mindent!
Na ez az a réteg, akiket ki nem állhatok, és gondolom sokan így vagytok vele. Mert igen, ezek az emberek, ha kell, ha nem belekötnek ezekbe a játékokba.
Vegyük csak Jack Thomso bácsit, aki arra tette fel életét, hogy tönkretegye a Rockstart, mert utálja azerőszakos gamékat. Hát igen, elég szép életcél, jelenleg ott tart az ügyvédbácsi, hogy soha többé nem lehet ügyvéd, mert hamis vádak, meg stb miatt valameik ügyvédi kamara bevonta az engedélyét. De ez csak mellékes.

Ő volt az, aki a roppant de fullde brutál Bullyt be akarta tiltani, amikor még meg sem jelent. Aztán volt nagy pofára esés, amikor az iskolában nem távcsövespuskával lőtték egymást a gyerekek, hanem távcsöves csúzlival, és nem gránátokat dobáltak hanem tojásokat stb. húú de brutális játék.

Igazából az erőszakos játékok nagyrésze, a valóság lemodellezése (eltekintve Alien stb), esetleg bármilyen mű, könyv, film "átkonvertálása" játékká.
Emberek, ha az ember olvashat brutális könyveket, vagy nézhet háborús filmeket, miért ne játszhatna. Nem értem, hogy lehet a valóságot összehasonlítani egy játékkal meg hát fordítva! Miért fáj az embereknek látni, milyen is a valóság! De még sokszor ez sem igaz.

Az ember részegen beűl a kocsiba, meghal, elüt pár embert ők is meghalnak. Itt vége, nincs tovább, bemondják a tv be, nem tiltják be az összes alkoholos italt, nem tiltják be a vezetést, vagy az utcán való mászkálást.
Ha pl egy GTA játékban történik ugyanez, akkor viszont nagy felháborodás lesz!
Azt bírom, hogy jajj elütöttem, ez milyen durva játék.
1. Nem muszáj elütni
2. Ha elütöm, két sarok múlva már vígan ugrándozik!!!
3. Jön a mentő, meggyógyítja!
4. Ugyanmár, az az erőszak ha megölök egy 5-ös IQ val rendelkező Pixelhalmazt, ami ismétlem 2 sarok múlva ott lesz!? Ez az a bűn, ami miatt az embereknek az életüket arra kell áldozni, hogy betiltsák az erőszakos programokat!? Szánalmas...

Háborúk már mióta vannak emberek! Nyissátok már ki a szemeteket, amióta élet van a földön háború van, az erősebb megöli a gyengébbet! Ez a világ törvénye, és nem a videójáték miatt lett ez ilyen! Minden videójáték a valóságon alapszik, ne hogy már betiltsuk a valóságot is! Ennyi erővel, megszületni sem lehetne, mert csak 18 as karikával engedélyezett a valóság!

Hitler is biztosan GTA-zott, Napóleon is biztosan Ghost Reconozott, Caesar is biztosan Roma Total Warozott, áh emberek hol élünk mi.

Visszatérve mi erre a megoldás. Amerikaikra atombombát dobni, hogy merészelik azok a szemetek azt állítani hogy erőszakossá tesz egy videójáték, hogy lőnék szét a fejüket egy magnummal, robbanjon fel az összes zászlótok miköz............. Hát szerintetek normálisak?

Mi erre a megoldás, vicc nélkül. Az aki iskolában elkezd gyilkolni, az nem a gta vagy manhunt miatt teszi! Ezek a nyomorultak tényleg elhitetik a hülye néppel, hogy ennek az oka. De! Ugyanez a reakció lehet kiváltja belőle: Film, könyv, természetfilm, vagy az ahogyan a pók megeszi a szúnyogot! Ezek beteg emberek, ezekre oda kell figyelni, és nem gép közelébe engedni őket.
Amikor a középkorban máglyán égették el az embereket, akkor sem azért tették ezt, mert valaki istenszimulátorozott a Simsel vagy a Spore játékokkal! Nem azért vágták le az emberek fülét, hogy ne hallják a telefont a GTA ban, nehogy újjabb missziót kapjanak!

Ezen kéne elgondolkozni, a világ sosem volt szép és jó hely, és inkább örülhetnének, hogy nem a valóságban jön rá az emberre a gyilkolhatnék, hanem egy világító képernyőn villogó pixelhalmazokkal.


utálhatja az erőszakot, az erőszakos filmeket, könyveket játékokat, de aki betiltaná pár ember véleménye miatt, aki elhiszi ezeket a sületlenségeket, az bizonyos szinten fatálisan hülye.
tudomásunk szerint minden élőlény meghal egyszer. Vagy más miatt, vagy spontán módon. Amíg a videójátékok, és a benne szereplő egységek vagy egyének nem élnek, nincs éntudatuk, amíg nem gondolkoznak önállóan, addig ez egy teljesen ártalmatlan világ.
Ha őket is élőnek tekintjük, vagy már élnek, és úgy puffantjuk le őket, az már erőszak. De addig csak spontán egér, billentyű, meg gamepad kattintás. Semmi több.

Címkék: kritika én bejegyzés bemutató durva

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr66708570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krill 2008.10.11. 20:07:25

Nekem éppen hogy jól esik kiélni az agresszív ösztöneimet azzal hogy szétrakétázok mindenkit a Quake III-ben, összehozok egy-két MEGA KILL-t az UT2004-ben, vagy épp Gordon Freeman bőrébe bújva gyilkolok. Ugyanakkor, a GTA sorozattól undorodom. Nem azért mert olyan durva, hanem egyszerűen mert nem szeretem, ugyanakkor azokat az embereket is meg lehet érteni akikről írsz. Ne feledd hogy a filmeknél a korhatár sokkal jobban ki van hangsúlyozva a játékoknál, és nem hiszem hogy örömmel vennéd azt, hogy mondjuk a 12 éves fiad épp azt nézi a tévében hogy hogy fojtanak meg egy embert vagy ilyesmi. Valószínűbbnek tartom hogy a fiatalok inkább játszanak durva játékokkal mint néznek durva filmeket. A GTA-val különösen ez a helyzet, mivel ott egy bűnözőt alakítasz. És valóban voltak ilyen esetek, hogy a GTA miatt megölt valaki egy msik embert, de mint ezt a WoW topikban kifejtettem, az teljesen az ő dilijük. Ennek ellenére te a WoW esetében a játékot szidtad, pedig nincs nagy különbség.

Abydos · http://abysan.com/blog 2008.10.11. 20:22:37

A WoW nál nem magát a játékot, hane amit tesz az emberrel annak fügvényében szidtam. Ez a korhatárosdi meg minden DVD tok elején ott van, sőt különböző jelek is vannak, hogy erőszakos vagy trágáre a játék stb..
Az hiányozna, hogy a játék közben egy karika lenne, hát az már fú...
hát a 12 éves fiam ha nem nézhetne valami erőszakos filmet, hát az nem is az én fiam lenne. Úgyis Jurassicparkkal, godzillával, Star Warsal ketdenék, aztán Terminátorok is jöhetnének, olyan 6 évesen onnanstól iskolába jár, már szinte mindent megnézhet, mivel olyan trágár szó nem hangzik el a suliban, ami új lenne neki egy filmben, plusz nem értené a lényegét úgysem. De megtiltanám neki a trágár szöveget, úgy ahogy nekem is megtiltották anno, és nem is beszélek soha csúnyán, pedig mindjárt 19 vok.
De gondolom te sem tiltanád be a GTA-t, attól függetlenűl hogy undorotsz tőle. Mellesleg, az a bűnöző élet ugyancsak a valóságról lett koppintva, szerintem az a durva és felháborító, amikor szó nélkül lelőnek a gettóban, mert területet sértesz, vagy magyarországon leszúrnak egy mp3 lejátszóért. És ez már a valóság, szerintem ez az undorító!

Krill 2008.10.11. 20:29:06

Szerintem elég fiatal korban (lehet a 12 már túl sok) azért óvni kell az erőszakos jelenetektől a gyerekeket, az a korhatár nem véletlenül van kitéve. A betitltással én sem értek egyet, de a korhatáros dolgokban van alap. A gyereknevelésről nem akarok vitatkozni, én nem értek ahhoz, mivel 14,5 éves vok, úgyhogy én inkább saját tapasztalatból beszélek. A játékokon lévő korhatárt nemtom bárki is figyeli e. Én amíg nem vettem meg a WH40K DoW-t nem is tudtam hogy az 18+-os.

Abydos · http://abysan.com/blog 2008.10.11. 20:41:06

:P
Az első kommentedhez viszatérve, elöbb játszottam a DOOM 2 vel és a GTA 1 el és Duke Nukemmel (anno 2. os koromban ezek voltak az etalon játékok, az iskolában :P ) mint hogy erőszakos filmeket néztem volna meg. Ha 8 évesen fejből fújod ezeknek a játékoknak a kódjait, az már tényleg érdekes. Sztem ha kiadnák a Duke Nukemet, ahol lányokat lehet pénzelni, a GTA 1 et stb akkor tuti 18 pluszosok lennének. De én pl el sem tudnám képzelni a gyerekkorom ezek nélkül a játékok nélkül, annyira mély benyomást hagytak bennem, mégsem vagyok erőszakos, az iskola egyik legnyugisabb diákja vagyok, csak lusta :P
A Nintendós korszakom persze hasonló élmény, de PC-vel anno csak az iskolában volt dolgom, akkora grafikai áttörés volt ez a pár elöbb említett játék.
De volt olyan, hogy unokatesómnál láttam egy játékot, ami ilyen kalandjáték porno elemekkel, mit ne mondjak, csak évekkel késöbb jöttem rá, mit láttam anno.
Szal arra akarok kilyukadni, hogy nem lettem perverz vagy mittom én mi, nem vok tömeggyilkos, nem dobálok senkit téglával, azt viszont megtanúltam a filmekből és a játékokból, ha bárki, fegyvert tartana rám, és életveszélyes helyzetbe kerülnék, de lefegyverezném, én szó nélkül meghúznám a ravaszt, nem elfutnék mint az a sok szerencsétlen akit újra utolér a gyilkos és megöli. Úgy utálom az ilyet. Meg akart ölni? Akkor nem érdemel jobbat ő sem ennél.

A gyereknevelésre megint visszatérve, az a lényeg, hogy beleszugeráld a gyerekbe, hogy ami lát az nem igazi, nem a valóság, amit lát az valakinek a képzelete, semmi több.
Itt dől el, ha egy erőszakosabb filmet megnézetsz a gyerekkel, és eltudod neki magyarázni, hogy amit lát az nem igazi, akkor késöbb sem lesz gond olyan filmekkel, ahol zombikat vagy vámpírokat lát.

Mellesleg én nagyon sokáig (8-10) éves koromig féltem a vámpíroktól, mert soha senki nem magyarázta el nekem, hogy pont vámpírok nem léteznek.. Semmi mástól nem féltem, de ezektől a hülye vérszívóktól igen.
De pl most az AXN en megy egy műsor éjszakánként, a Vámpírakták, és az az egyik kedvenc sorozatom.

És még valami! Mit Warhammerezel te, még 15 sem vagy, nyomás aludni, ilyenkor az ágyban a helyed!!!!!! :)
süti beállítások módosítása