twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Star Wars Clone Wars Bemutató, avagy SW VS Kis Vuk

Abydos 2008.09.18. 20:39

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban..


Tudom, hogy ezzel kezdi minden újságíró a bevezető szöveget, de ez akkor is az a szöveg, amin generációk nőttek fel.
Habár megakartam várni a Moziünnep kezdetét, Colonel Gregory barátommal úgy döntöttünk, miért ne néznénk meg a premier napján a legújabb Star War Filmet! Elvégre rajongók lennénk, vagy mi a szösz :)
El is indultunk hát a moziba, had lássuk, mit hoztak nekünk össze.

Ha valamit tudni lehet rólam (ami még nektek is publikus), az az, hogy nagyon szeretem a C&C-t, szeretek játszani, de a legjobban a Star Warsért vagyok oda!
George Lucas olyan Epikus történetet tett le az asztalra, ami nem csak marketing szempontból nyerő, hanem valamilyen szinten egy életforma is lett.
Gondolom senkinek nem kell bemutatnom ezt a világot, ugyanis aki eddig eljutott az olvasásban, azt biztos érdekli is a film, hát lássuk, mit is láttam.


Kis Vuk elhasalt, de a Jedi Visszatér


Nem is tudom, én szégyenlem magam, hogy a világ egyik legnagyobb sikerfilm sorozatát, a nemrég látott Kis Vukhoz hasonlítom, de most ez aktuális. 
Végülis Colonel barátommal azért döntöttünk úgy, hogy ma megnézzük a Star Warst, mert iskola után felhívtam, és mutattam neki jeleneteket a Kis Vukból. Mondanom sem kell, nagyon rossz állapotban lett a végére, de eszünkbe jutott, ma van a Clone Wars bemutatója, miért ne mennénk el rá?! Szóval a 3D-s Kis Vuknak köszönhetjük, hogy megnézzük a 3D-s Star Wars sorozat első két részét a moziban! KÖSZÖNJÜK VUK!
Ráhangoltuk magunkat (kb 5 másodperc kellett) és indultunk is a 16:00-ás vetítésre az időpontot 15:10 kor néztük meg, szal hamar úton is voltunk. Közben beszélgettünk a Kis Vukról, a Star Warsról, odamentünk, átvettük a jegyeinket és innivaló után kutattunk, ott volt a Spar, vettünk Chipset is (mire kiválasztottuk..) és go vissza a moziba! Kis reklám, de megkezdődött. Megkezdődött a legújabb Star Wars...

Kezdésnek nagy meglepetés ért. A Logo, nem egy nagy Star Wars volt, hanem egy nagy Clone Wars felirat. Ha jól emlékszem, a Genndy Tartakovsky féle Clone Wars rajzfilm is már ilyen stílusban készült, legalábbis az eleje, miszerint a történet előzményét nem egy nagy szövegben mondják el, hanem egy rövidke híradós stílusban elmondják, hogy a szakadár seregek uralják a peremvidéket, a Jedi Lovagok szétszóródtak stb stb.
Azt előre tudtam, hogy ez a film a kisebbeknek készült, így elvetnek pár hagyományos SW-s elemet, de ez AKKOR IS EGY KIRÁLY FILM VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elismerem, Shrek vicces, Nemo aranyos, a Hihetetlen Család hihetetlen, a Kis Vuk szar, de ez nálam akkor is ÜBEREL! Biztos a fanatizmusom hibája, de szégyellje magát Gát György (hiedelmeivel ellentétben nem vagyok index.hu-s nem is olvasom), ő egy egész filmet nem tudott minőségire összerakni, ez meg egy sorozat első kettő epizódja!
És mégis felér egy teljes filmmel, a cselekmény nagyjából lezárt, de mivel tudjuk mi történt azon a bizonyos 66-os napon, túl sok meglepetés nem lehet a filmben, nem is volt túlzottan, de mégis érdekes volt
 

Történet, avagy van forgatókönyv!


Bizony, a Kis Vukkal ellentétben van forgatókönyv, a film teljesen összerakott, cseppet sem zavaros, és még a kisebbek is megértik, nem úgy mint a Kis Vukban, hogy még a nagyobbak is felkiáltanak: Most mi van!?
ÁÁÁÁ hol is kezdjem a történet felvezetését. Sokat beszélnék erről is, de néhány szóban.
A Klónok háborúban állnak a Szeparatista erőkkel szemben, amit egy titokzatos Sith nagyúr, naés Darth Tyrannus, az áruló Jedi vezet.
Itt kapcsolódunk be a történetben, már javában dúl a háború, egy bolygót kell visszaszerezni,és egy üzenetet hoz egy fiatal Padawan, miszerint meg kell menteni valakinek a fiát. Na többet erről nem lövök le, csak annyit, mondok, ez a Padawan hamar Anakin Skywalker első tanítványa lesz, és egy nagyon nagyszerű páros, folyton piszkálják egymást mint 2 gyerek. Civakodnak, veszekednek, de Ahsoka felnéz mesterére, és egy nagyon szeretni való karaktert kaptunk. Sok a poén a filmben, bár vannak érdekes beszólások, a kategóriába bőven belefér. És ezek a poénok akkor sem olyan idétlenek, mint amit a Kis Vukban láthattunk.. khm... hallhattunk.

A filmben rengeteg az izgalom, sok karakter hamar elnyerte a szimpátiámat, sőt sőt végigizgultam, hogy vajon túlélik-e az adott szituációt. Egyik ilyen karakter Rex, hát mit ne mondjak, ő belevaló Klón.. De még mennyire, rengetegszer kivágta magát a legnehezebb helyzetekből, nagyon lojális, bár ez a génjeiben van.
Csak annyit árulok el róla, ha elfogy a muníció, akkor nem meghátrál, hanem bármilyen helyzetből kivágja magát. Rug, üt, vág és cselhez folyamodik. Igazi vezető!

A másik oldalon ugyancsak vannak olyan karakterek, akiktől röhögnünk kell. A Droid seregben olyan poénok vannak, hogy dőltünk a nevetéstől. Olyan szívesen elárulnám ezeket, de nézzétek meg!

A film, avagy ez egy A FILM!

Nem azt mondom, hogy ez a legjobb Star Wars, de a sorozat kezdéséhez méltó. Poénos, aranyos, de AKCIÓDÚS!
Annyi akció van benne, hogy az ember már azt érzi igazi filmet néz, igazi jelenetekkel, pedig ez csak animáció, és nem is tagadja!
A látványra senki nem panaszkodhat, ilyen látványos teljesen 3D-s film nincs még egy, aki szereti a lövöldözést, de fél a 3D-s stílustól, az kotródjon a moziba de izibe!
A jelenetek egytől egyig felépítettek, a háttér nem elcsapott, még azt is megbámulja az ember, milyen háttér van, annyira szép, jó és részletes, ellentétben a Paintos hátterű Kis Vukkal. Annyira jók lettek, hogy sokszor csak néztem, ez tényleg 3D-s animáció? 
A karakterek egy teljesen egyszerü kinézetet kaptak, de hamar megszerethetők, az élőszereplők amolyan karikatúra megnyilvánulásai.
Nagy erénye, a részletesség, nem győzöm hangsúlyozni, de egy Kis Vuk után muszáj.

A hangok, azok hangok. A Skywalker Sound odarakta a hangeffekteket, egyszer sem éreztem úgy, hogy valamelyik videojátékból vették volna a hangot (lásd Kis Vuk).
A zene, a zene az viszont furcsa, de sokszor nem azt kapjuk, amit Star Warsnak mondunk, de JÓ! Emberek, ez egy összerakott film, illetve egy összerakott sorozat kezdete


Végszó

Hát igen.. Vége lett. Nem vártam a végét, nem úgy mint a vakarcs rókánál. A karakterek kidolgozottak, a film összerakott, a látvány székhez tapasztó és az ember kijövet a moziból csak annyit tud mondani, "Kérek még!".
Bár a Jedik mozgásától többet vártam, nagyobb fénykard párbajok lehettek volna a tecnikának köszönhetően, teljes mértékben elégedett vagyok a filmnek ezen részével is.
Sok ismerős karakter feltűnik, köztük Jabba, a droidok, Dooku, Yoda, de sok új karaktert is megismerhetünk, köztük Dooku egyik tanítványát, és Jabba egyik unokabátyját, aki igencsak érdekes karakter, ez garantált!
A Szinkronhangok a helyén vannak, mi magyarok az eredeti, megszokott szinkronhangokat kapjuk, ellentétben az eredeti nyelvű változattal, ugyanis ott már nem adták olyan sokan a hangukat, de az angol szinkron is megkapja például Jango Fett klónjainak, illetve Mace Windu eredeti hangját.

Tehát a film nézhető, sőt bátran ajánlom, akár rajongó az ember, akár nem, de ne legyünk szívtelenek, és ne nyögjük rá az első 5 percben, hogy ez nem Star Wars, mert ez bizony az! Sőt, nagyonis!
Szerintem: 9.5

Címkék: kritika star wars én videó bejegyzés bemutató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr21670490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása