twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Véleményem a filmpremier halasztásokról - Megmondó stílus

Abydos 2011.06.11. 10:29

Mint már bizonyára sokan tudjátok, a legnagyobb filmkiadók azt fontolgatják, hogy késleltetik ezentúl a filmek premier időpontját. A Warner Bros kezdi a sort, pár filmjüknek a debütálását máris sokkal későbbre helyezték. Ennek az oka a magyar torrent társadalom hihetetlenül igénytelensége és hanyagsága. Miért is? Most részletesen elemezni fogom a torrentezők legalját, a hányadék réteget. Azt a réteget, aki a legszánalmasabb verziókból él, de ezen túlmenően még ők a legnagyobb hangemerek, ők fikázzák legjobban a filmeket és ők azok, akik a fórumokon a kiadókat hibáztatják, hogy egyáltalán pénzt kérnek; és nem magukat! Nem a minőségi torrentezőkről szól a bejegyzés, azokkal nincs gondom!

 

Tisztázzuk az elején: a filmforgalmazóknak nem az fáj, hogy sokan töltik le a filmjüket kis hazánkban. Sokan már itt nem látják a fától az erdőt, azt hiszik, hogy az a bajuk a forgalmazóknak, hogy nálunk úgyis mindenki torrentezik. Tévedés! Az a bajuk, hogy itt veszik fel először kamerára a felvételeket és mivel mi jóval előbb láthatjuk... párdon, láthattuk eddig a premiereket, mint amerikai társaink, ezért könnyen előfordult, hogy a film innen jutott át Amerikába, ahol viszont a premier előtt megnézhették a filmet és boldogan konstatálták, hogy nem kell elmenniük a moziba.

Lehet azzal jönni, hogy akkor lesz más verzió fent, orosz, ukrán, lengyel vagy középföldi verzió, attól még mi reánk súlyt le megint az ostor, mert nekünk a fos is ízletes... vagy nem. Ugyanis pont azok, akik eme irtózatosan igénytelen mocskokat nézik mondják azt, hogy sosincs jó mozifilm, minek fizessenek, meg egyáltalán, ne kényszerítsenek ki belőlük 1000 meg ezer Ft-ot szar filmekért! 

 

Ez konkrétan tényleg így szerepel a fórumokon! Beszarás, de ezek a csótánypofák tényleg azzal védekeznek, hogy a kiadók kényszerítik őket, hogy letöltsék, mert drága a mozijegy... Mivan?! Ha valamiért nem tudok fizetni vagy nem akarok, akkor senki nem kényszerít hülye gyerek! Rendben, töltsd le, de akkor kussolj! Mi a francért kell az igénytelen 126 színmélységű szutykokat nézni, amikor nem sokkal később megjelenik a DVD minőségű verzió? Egyáltalán hogy van valakinek ahhoz pofája, hogy olyat kritizáljon, amiért nem is fizet?! Sőt, ami még abszurd és komolyan nem lehet felfedezni semmi értelmes logikát, hogy azzal jönnek, ha moziba mész kötelező popcorn-t és kólát venni! Kész vicc az egész komolyan. Majd a Brit tudósok lehet 300 év múlva megállapítják, hogy igazuk van, tényleg fegyveres erők kényszerítenek a moziba belépvén, hogy vegyél pattogatott kukoricát, meg tényleg elrabolják az anyád vagy a barátnődet minden mozizás közben és tényleg csak egy rohadt vödör popcornnal tudod a váltságdíját megfizetni!

 

De amíg a brit tudósok nem vizsgálják eme teljesen hétköznapi példáimat, addig rohadtul nem kell senkinek sem venni popcornt, be lehet menni anélkül is nyomorék! Ráadásul életemben nem vettem még popcornt moziban, mégis embernek érzem magam.

 

Ami még kész röhej, és sokan szintén ezzel példálóznak a fórumokon, hogy van otthon 2000 km átmérőjű, Full HD LED tv-je, minek menjen így moziba, a moziban röhögnek, böfögnek, meg rájahánynak, és a minőség is rosszabb. 
A válaszom erre a következő: AKKOR NE TÖLTSD LE A 20x21 PIXELES OKÁDÉKOT, HA ENNYIRE IGÉNYES CSÓTÁNY VAGY! Ember, semmi bajom azzal, ha letöltöd a filmeket, nem érdekel, de ha a camos szarokon éled ki magad, akkor legalább ne a világ legelképesztőbb példájával próbáld meg védeni magad és a mentalitásod! Várd meg a Blu-Ray-t és maradj csöndben! Nem kell lefosozni egy filmet, amiért nem fizettél!

 

Egyesek olyan hitben élnek (ilyen megállapításokhoz nem kell pszichológiai végzettség, elég csak felkutatni egy ezzel a témával foglalkozó fórumot, ahol a lelkes filmnézők megosztják "élményeiket"), hogy már a kiadóknak kellene nekik fizetni azért, hogy egyáltalán megnézzék a "szar" filmjeiket! Tehát annyira felháborodnak a camos verziók után, hogy már ők kérnének pénzt azért, mert a kiadó elvett az életükből 90 percet! És teljesen komolyan mondom, még nem jött el az apokalipszis. Ennyi marha egymáson. Remélem, ha a föld pusztul, akkor az ilyen ganajtúrókat majd kiszűrik a földet elhagyó űrhajóból. Bár ezek miatt szerintem az összes magyart úgy itt hagynák, hogy még csak emléktáblánk sem lenne...

 

Ezek a roppantul nem kedves és nem okos emberek ezentúl azt hiszik, hogy a kiadók lényegében kizsákmányolják őket. Miért is? Ha nem nézek moziban filmet, nem zsákmányol ki senki. Azzal jönnek, hogy majd biztos azért fog a milliárd dolláros kiadónéni és bácsi leszegényedni, mert Ő, meg merészelte nézni a szar filmjét. - Ha most egy ilyen kis csicska olvassa ezt a bejegyzést, akkor ő most anyázik és bazmegol rám, de fogadjunk, hogy semmit nem értett meg abból, amit eddig írtam. Ez csak egy mellékes gondolatmenet volt. - Ki kell ábrándítsam ismételten. A külföldi kiadó pont leszarja (a magyar kiadó már egyáltalán nem, de az más tészta), hogy te letöltötted és megnézted, neki azzal van a baja, hogy tőled kerül ki, mert igényled a fertőző fost és ez kijut a világ többi tájára és elterjed. Ők is hibásak, nem arról van szó, de a fő piacokon, csak nem tolhatják el a premiert!

 

Mellesleg sokan elfelejtik, hogy ezek a kiadók bizony olyan dolgot visznek minden alkalommal véghez, amit a torrentezők nem mondhatnak el magukról (úgy tűnik, sajnos). Kockáztatnak! Bizony, ha a George Holligan bárcsi (random név) belerakja a filmbe a félretett pénzét, akkor ő kockáztat. Lehet elveszíti mindenét! Lehet földönfutó lesz, és többet nem lesz állása! Nem vicc, nem túlzok, aki kockáztat, az sokszor mindenét felteszi a siker reményében, és NEKIK köszönhetően nézhetsz filmeket! Te büdös köcsög meg ezer Ft-ot sajnálsz a MAGYAR mozitól, kiadótól és forgalmazótól, ha már a megjelenés előtti héten várod a filmet?! Azt mondod, hogy te nem fizetsz olyan filmért ami """"""""lehet"""""""" hogy szar? Ennyit nem vagy képes kockáztatni és ennyire ostobának minősíted magad, hogy te csak szar filmekre ülhetsz be? Meg is érdemelnéd, hogy kiraboljanak a házadban, miközben serceg a fos kamerás verziód, majd a végén még össze is verjenek! Tölts le egy 10 évvel korábbi filmet kiváló minőségben, de miért kell egy hiperújat, megjelenés előtt egy olyan méretben leszedni, ami még mobiltelefonon is gáz?!

 

Tudjátok mi lesz előbb utóbb ennek a vége. A sok torrentes kis/nagyfos miatt nem csak a premierről csúszunk le, hanem a szinkronról is! Sokan annyira vakok, hogy csodálom egyáltalán a szájukba beletudják rakni a kaját! Ugyanis ha meghalna a magyar moziipar (ami megsúgom, nem olyan übermilliárdos biznisz, hanem igen is vegetáló ág, épp hogy nyereséges) akkor cseszhetnéd a premieres szinkronokat, márpedig sokan nem csak a főzelék minőségű képekért verik a mellüket, hogy már látták, hanem igen is elvárják, hogy szinkronos legyen, ehhez képest megelégednek az olyan verzióval, aminek a hangminősége olyan, mintha a BKV hangosbemondójából szólna! Egyszerűen egy csövesnek sem vinnék oda ilyen minősíthetetlen felvételeket, mert ÉN SZÉGYELLNÉM MAGAM!

 

Visszatérve a az alig jövedelmező a mozi és a popcorn témára. Ember, szerinted miért olyan drága a popcorn és a kóla? Azért MERT EBBŐL VAN PÉNZ! Hidd el, ha az emberek nem vennék ezt a kiegészítő, egyesek szerint kötelező táplálékot, akkor megsúgom, az összes magyar mozi tönkremenne, de azonnal! Egyszerűen máshogyan nem lehet fedezni azt a hatalmas kiadást, ami egy mozi fenntartásával jár! Szerintetek miért érné meg 4 embernek levetíteni egy filmet? Mert a mozinak ez nem biznisz! A kis ganéj árú jegyed, ami elenyésző érték a film magyar forgalomba hozatala és a szinkronizálása mellett máshogyan nem lehetne nyereséges egy mozi, akinek minden díjat fizetnie kell! Ugye kell neki helypénzt fizetnie. Kell neki licence-t fizetnie, hogy megvegye a kész kópiát és egyáltalán leadhassa, dolgozók bérét ki kell fizetni, a gépek árát, a gépmester is annyi pénz kér, ami egy mozielőadás alatt térül csak meg, ez megsúgom, ez pont annyi pénz, amit még fedez a jegyek ára! Ha nem lenne popcorn, kóla, amit a mozi szinte ingyen beszerez, de horror áron adja, mert igénylik, ha ez nem lenne, akkor vagy kétszer ennyibe kerülnének a jegyek, vagy becsődölne az egész. Egy biztos, ha szereted a mozidat, vegyél a helyszínen nasit.

 

Ha az igénytelenség marad magyarországon, nem marad más: A mozik száma csökkeni fog. Minden premier elmarad. Nem lesz szinkron, ugyanis ki fizet érte, ez csak magyaroknak készül), kevesebb film kerül itthon forgalomba, de majd nézhetjük a lengyel, narrátor szinkronos verziókat, torrentről, mert tényleg nem lehet majd máshonnan beszerezni :)


 

A filmeket illik tisztelni. A filmeket illik, etikai szabályok szerint kezelni. Ha nem tiszteled a filmeket, ha nem tiszteled a filmkultúrát, akkor egy gusztustalan paraszt vagy, aki megérdemli, hogy ne kapjon fizetést a munkahelyén! Remélem a főnököd majd azt fogja mondani: - Minek fizessek, te jótékonykodásból csináltad, láttam rajtad, nem is érdekel téged a pénz, ingyen dolgoztál, a szemedben ott volt az önzetlenség fénye!

 

Képesek azért sírni az emberek, hogy a pénzről szól minden és a kiadók pénzhajhászok, nekik semmi sem elég. Te nem védenéd meg a vagyonodat? Vagy ha neked van kocsid és biciklid, hagyod hogy ellopják a kocsidat, mert úgyis van cangád? Szánalmas. 
A TV-ben majdhogynem, ingyen játszák a filmet neked, hisz csak a tv szolgáltatódnak fizetsz. De az már nem jó, hiszen a premier után 1 évvel lesz Tv-ben és amúgy is, tele van reklámmal, mert a sok kereskedelmi csatorna köcsög...... Szted, ha nem lennének magyarországon kereskedelmi csatornák, amit néznének az emberek, akkor ki szinkronizáltatná le a filmeket?! Senki, ha nincs megfelelő televíziós befektető csoport és nincs a tv-nek nézettsége, akkor senki nem fogja leszinkronizálni a mozifilmeket, hiszen nem érné meg. Szóval ha szidod a kereskedelmi tv-ket is, akkor még annyira se látsz a dolgok mögé, mint ahogy az eddig részleteztem. De azért megsúgom. A dolog úgy működik, hogy a mozi leadja, de ha a tv igényli, szinkronizáltatja már a behozatalkor. Tudja, hogy nem adhatja le a tv-ben, de legalább befektet. Tehát nincs szinkron tv nélkül, mert annyi DVD példányt nem adnak el, hogy megérje. A tv pedig nem a filmből él, hanem minél nézettebb a film, annál értékesebb a közte lévő REKLÁMIDŐ, ugyanis a néző jó eséllyel a csatornán marad... Na mindegy, sztem ennyi elég volt, még felrobban a torrentező agya, túl sok az infó és nem fér be oda több az én szidásomon kívül.

 

Ezen bejegyzésben mindenki el tudja helyezni magát. A csótány tábor azért, mert tőlük idéztem; a minőségi torrentezők azért, mert velük nincs semmi bajom, legalább tisztelik a filmeket, megadják a módját, de ők azok, akik tényleg azért nem nézik meg a filmet moziban, mert tényleg nincs rá pénzük, vagy mert a DVD/Blu-Ray-re nem futja; a többiek meg azért, mert nincs velük gondom.

 

Ismétlem magam, azon aljadékokkal van bajom, akiknek a fórumokon a legnagyobb a pofája, de félmillás videorendszerük van, gerinctelenek és nem magukat hibáztatják, hanem a kiadókat és elvárják, hogy jöjjenek a filmek, de ők maguk semmit nem tesznek érte. Sajnos én sem engedhetem meg magamnak, hogy sűrűn mozizzak, de néha egy-két alkalom belefér. Így is jóval több filmet nézek meg, mint amennyit lehetne, de soha nem kérkednék ezzel, egyes tömeges csoportokkal ellentétben...

Üdv

abydos

Címkék: blog kritika film én bejegyzés durva

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr512974809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hentie 2011.06.20. 14:18:20

Van amivel egyetértek, több dologgal viszont nem.

Egyetértek abban, hogy a kamerás verziók az már tényleg gázosak, de most idézlek:

"Egyáltalán hogy van valakinek ahhoz pofája, hogy olyat kritizáljon, amiért nem is fizet?!"

Legjobb tudomásom szerint nem Timbuktuban, nem Nepálban vagy hasonló távoli helyeken élsz, hanem Magyarországon. Hallottál már az Artisjus-ról? Hallottál már arról, hogy világszinten majdnem Magyarországon a legdrágábbak az adathordozók? Hallottad azt, hogy azért van ez, hogy a médiatartalmakat _bárki_ _saját célú felhasználásra_ letölthesse?
Ez a szoftverekre természetesen nem vonatkozik, viszont azt kijelenteni, hogy nem fizetünk a filmekért meg úgy en bloc a médiatartalmakért az egy barokkos túlzás!
Az is fizet érte aki csak a családi képeit akarja felmásolni egy CD-re. Minden adathordozóra (szó szerint értsd ezt: SD kártya, HDD, DVD, CD, Blu-Ray stb.) rá van téve egy Artisjus matrica (nincs fix ára, az adathordozó tulajdonságaitól függ) mert Te egy potenciális bűnöző vagy, aki biztos "illegáliskodni" fog és ha már úgyis veszel egy adathordozót, akkor azon keresztül fizesd ki a médiatartalmakat, amiket majd te szépen le fogsz tölteni illegálisan, ha meg nem… hát akkor így jártál! Ezzel egyébként meg is dőlt a szinkronos gondolatmeneted. Ha nem hiszel nekem, akkor menj be egy számtech. boltba és nézz meg pl. egy bontatlan CD-t, lesz rajta egy hologramos cumó, na az "kíremszípen" az Artisjus matrica. Átlagosan egy 700 MB-os egyszer használható CD-n kerül 100-175 forintba a matrica (mint említettem nem fix) most vonjunk egy közepes értéket, mondjuk 135 forint, ezt szorozzuk meg 20-al és ebben az esetben 2700 forint jogdíjat fizetsz.

Így reflexből két forrás:
www.alon.hu/node/2216
itcafe.hu/hir/vegre_kimondtak_a_letoltes_nem_buncselekmeny.html

Abydos · http://abysan.com/blog 2011.06.20. 19:42:52

@5241451: Természetesen ismerem eme zsarnok szövetséget. De az biztos, hogy egy dologban tévedsz. "azért van ez, hogy a médiatartalmakat _bárki_ _saját célú felhasználásra_ letölthesse?" - Nem ezért van. Azért van, hogy ha valaki letölti, akkor a jogtulajdonosának nem lesz akkora vesztesége.

Mellesleg a torrent korában ne mond nekem, hogy mindenki FTP-zik, a torrent pedig ígyis-úgyis illegális, ha illegális forrásból, olyan dolgot töltesz le, amihez nincs licenc-ed, ugyanis automatice fel is töltesz, azt aki pedig ilyet feltölt, azt semmilyen szinten nem védi az általad említett hologramos matrica, arra nincs mentség ebben az országban.

Hentie 2011.06.21. 11:46:53

@Abydos:
"Azért van, hogy ha valaki letölti, akkor a jogtulajdonosának nem lesz akkora vesztesége."
Nem tudok jó filmről ami veszteséges lett volna, de egyébként igazad van, nyilván nem csillogó szemű juhászok vezették be, hogy jó legyen a fogyasztónak, inkább azért, mert szvsz tetemes bevétel folyik be ebből. Például tegyük fel, hogy egyetlen nap 8 millió ember személyenként vesz magának 135 forintos optimista matricaárral 700 MB-os egyszer használatos CD-t, ez esetben a jogdíjakra fizetett összeg 1080000000 Ft. (Persze nyilván más a feloszlás, egy nap kevesebb ember vesz adathordozót, de többet, vagy többért) Én valahogy nem tudom sajnálni a kiadókat, egyébként úgy vagyok vele, hogy először torrent, ha tetszik, akkor pedig eredetiben megveszem, mivel egy dobozos terméknek számomra értéke van, például több mint 1 évtized távlatából jó dolog elővenni egy eredeti Doom 2-t. :)
A P2P protokollok pedig tudom, hogy működnek. :)
kepfeltoltes.hu/110621/K_perny_k_p-Transmission_be_ll_t_sai_www.kepfeltoltes.hu_.png

Más:
Fortix 2 fog jönni Android-ra?

Abydos · http://abysan.com/blog 2011.06.21. 21:57:35

@5241451: Amúgy ne hidd, hogy igaz jogvédő vagyok, ez a matricás baromság ahogy mondod, csak azért van, hogy pár emberke és annak a beltenyészete megszedje magát úgy, hogy meglopja az ártatlanokat, akik sose töltenek le, max családi fotóznak. Látszatintézmény ez is, azokhoz a szerzőkhöz a pénz nem jut el, akikhez el kellene.
süti beállítások módosítása