twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Battlefield 2142 teszt!

Abydos 2009.01.14. 17:28

Pár napja készült a Battlefield 2142 tesztem, aki nem ismerné, azoknak ajánlanám, ezt a játékot!
Megjegyzem, majdnem mindenhol 2000 Ft ért még beszerezhető! Tehát ha megtetszett, rohanás a legközelebbi hipermarket vagy szaküzletbe :)


Battlefield 2142

A Battlefield széria már 2002 óta él, virul és folyamatosan virágzik. A Digital Illusions CE a Battlefield 1942-vel megmutatta mindenkinek, hogyan kell jó csapatalapú FPS játékot készíteni. A játékmenet, többszemélyes móka és a grafikai elemek mind-mind élenjártak és a játék hamar belopta magát az emberek szívébe, még a magas gépigény ellenére is.
Az eredeti második világháborús elképzeléseknek végülis a Battlefield sorozat második része vetett véget, vagyis a Battlefield 2. Habár konzolra megjelent Battlefield 2: Modern Combat nagyban különbözik az eredeti sorozattól, a PC-s Battlefield 2 hű maradt a Conquest módnak elnevezett, parancsnoki pontokért folyó küzdelemhez.
A játék alapja nem sokat változott, csak bővült. Két csapat van és több stratégiai jelentőségű pont. Ezeket elfoglalva oda hívhatjuk az utánpótlást, vagyis ha meghalunk, ott éledhetünk újjá. Ha visszafoglalják, természetesen újra az ellenségé lesz a pont és innen indíthatnak támadásokat. Egy-egy ilyen pont nagyban megváltoztathatja a játék végkimenetelét, így könnyedén az ellenség hátába kerülhetünk, vagy beszoríthatjuk őket. A Battlefield 2142, a sorozat 3. nagy része már más játékmódot is kínál, így egy jókora vérfrissítéssel tartja életben a sorozatot.

Globális lehűlés


2106-ra bekövetkezett amitől a tudósok tartanak. A globális felmelegedés hatására az éghajlat megváltozott, és a hirtelen jövő globális lehűlés minden nyersanyagot és energia tartalékot felemésztett. A nemzetek a nagy összefogásokat háborús célokra fordították, vagyis a létrejövő Nagy Ázsiai Koalíció és az Európai unió a még meglévő nyersanyagokért és területekért harcba szálltak egymással.

A játék alaptörténetéről röviden ennyit, többször nem is fog előjönni, ez is egy multiplayer központú Battlefield, tehát semmi más célunk nem lesz, mint az ellenség teljes elpusztítása.

A kicsit megkopott Conquest módot a Battlefield készítői valami újra próbálták lecserélni. Sikerült is nekik, az új játékmód neve Titán lett, ami két hatalmas „anyahajó” ütközetéből áll, amik mellesleg a levegőben lebegnek. Innen indulhatnak csapatok az ellenséges Titán megsemmisítésére. Ha elpusztul a Titán, a játéknak vége.

A Titánok harca

A Titánok olyan hatalmas nagy föld felett lebegő erődök, amik hatalmas tűzerővel rendelkeznek.
A viszont a Titánokat is el lehet pusztítani. Ehhez nem kell más, mint jó pár rakéta és egy csapatnyi kommandós vagy osztagnyi katona.
Kezdetben vannak a pályán semleges rakétakilövő állomások. A Titánokról indulva versenyt kell futnunk ellenségeinkkel, hogy miénk lehessen a legtöbb pont. Ha elfoglaltunk egy pontot, egy rakéta célba veszi az ellenséges Titánt és a rakéta robbanásával folyamatosan gyengíthetjük az ellenség pajzsát. Igen ám, csak hogy ezek a rakéták csak 2 percenként képesek a tüzelésre, és ha az ellenség visszafoglalja ez idő alatt, nekünk mihamarabb vissza kell szereznünk, különben a mi titánunk is sérül. 5 ilyen rakéta kilövő állomás van, és adok kapok alapon működik a cserebere, kinek a birtokában van.
Ha elég rakétatalálat érte a célpontot, a pajzs leválik és a csapataink bemehetnek a Titán belsejébe, és onnan lőhetik ki a biztonsági paneleket, míg végül teljesen meg nem semmisítik a Titán generátorát. Ha ezt elpusztították, iszkiri onnan, különben mi is a Titánban robbanunk fel. Természetesen védekezhetünk is az ilyen csapatok ellen, ezért a titánon belül is nagy harcok dúlnak.

Eközben viszont a szárazföld sem marad szárazon. Mialatt mi belülről bomlasztjuk szét az ellenséget, kívülről is sebezhetjük, vagy el is pusztíthatjuk, bár ez lassabb megoldás. A rakétakilövők továbbra működnek, így ha mindig megtartjuk ezeket a pontokat, értékes előnyünk származhat, ugyanis az ellenség sem tud akkor rakétákat lőni ránk, de ugyanakkor mi is sebezhetjük őket. Mind kettő járható út, de egyszerre kettő helyre koncentrálni az erőket, már nem biztos hogy annyira hatékony.

Parancsnokok harca

A Battlefield 2-ben bemutatkozott csapatharcok itt is megmaradtak.
Van egy parancsnoki poszt, amire a játék elején lehet jelentkezni. Ha többen jelentkeztek, akkor a rangidős lesz a parancsnok. Ő irányítja a csapatokat, ő látja át a térképet, és ő adhat támogatásokat, a harctéri parancsnokoknak.
Harctéri parancsnok bárki lehet. Létrehozol egy csapatot, és aki ebbe csatlakozik annak te leszel a felettese, te adod neki az utasításokat vagyis hogy támadjon, védekezzen vagy menjen a kijelölt pozícióra. Egy ilyen csapatban 6 fő lehet, és rendesen kiegészíthetik egymást.
A parancsnok csak a harctéri parancsnokot tudja irányítani, a harctéri parancsnok meg csak az embereit. De a harctéri parancsnok is tud ajánlani útvonalakat a parancsnoknak, sőt, kérhet is segítséget, amit a parancsnok vagy elfogad, vagy nem.
Egy teljesen átgondolt rendszerről van szó, ami nagyban javítja a csapatmunkát.

A Parancsnoknak olyan eszközei állnak rendelkezésére mint:
Pálya Scan: ami egy pillanatra minden ellenséges egységet felfed a pályán.
UAV: Ami hosszabb ideig egy terület felett köröző repülőgép, így fedi fel az ellenséget.
EMP: Elektromágneses impulzus, amivel az ellenséges járműveket béníthatjuk meg, vagy a gyalogosok páncélját is bekavarhatjuk, így a látásukra van rossz hatással.
Vagy ép tüzérséget kérhetünk, ami viszont csak conquest módban érhető el, vagy ép a Titánt mozgatjuk a megfelelő helyre irányítva.

A harctéri parancsnokok előnye viszont, hogy akármikor hozzájuk teremtődhetünk, vagy olyan eszközt tudnak használni, mint pl a jeladó, amit ha lerak valahova, egy repülőből kilőve egy kapszulával a jeladóhoz érkezhetünk.

Egységek és fejlődés

Ha megnézzük a 2142 egységválasztékát a Battlefield 2 után, láthatjuk, hogy jóval kevesebb kaszt áll rendelkezésünkre. Ám a játék nagy újdonsága az előző részeivel szemben, hogy fejlődési rendszer van, amivel új fegyvereket és eszközöket szerezhetünk meg különböző feladatok elvégzése után. Pl menekülj ki a Titánból robbanás előtt vagy késelj le valakit. A játék ezeket jutalmazza fegyverekkel, gránátokkal, robotokkal, medálokkal vagy érmekkel.
Így felszerelhetjük a katonát mondjuk egy olyan fegyverrel, ami távolabbra pontosabban lő mint az első fegyver, vagy szerezhetünk láthatatlan ruhát, olyan robotot ami a fejünk felett röpködve őrködik, vagy olyan gránátot, ami radarként felfedi a bujkáló célpontjainkat. A játék ezen része is 5-öst érdemel, így rendesen meghosszabbodik a játékkal eltölthető órák száma.

A kasztok között van a mesterlövész, neki a láthatatlanság a fő erénye, de ezt a képességét is meg kell szereznünk.
Van az assaultos, akik a normális katonák, nekik az orvos készletek állnak legfőképp rendelkezésre.
Van a Mérnök, ők a robbantás mesterei, de a javításhoz is nagyon értenek, és az utolsó kaszt a supportos, aki tölténnyel látja el a csapattársait és egy kis automata löveget is le tud rakni a pályára.
Mindegyik kaszt fontos egy sikeres csata végkimenetéhez.

A járművek sem elhanyagolhatóak a játékban. Vannak tankok (külön érdekesség, hogy az Ázsiaiak tankja lebeg), vannak lépegetők, amik a Star Wars AT-ST –k re emlékeztetnek, de vannak olyan csapatszállító járművek is, amikkel egy gombnyomással kilőhetjük magunkat mondjuk az ellenséges Titánra egy ilyen biztonságosnak mondható kapszulában.

Grafika, hang, és egyéb értékelés

A Battlefield 2142 egy nagyszerű folytatása a sorozatnak. Kissé féltem tőle, de nagyon megszerettem, rendesen összerakott alkotás, igényes pályával és játékmenettel. A grafikája mára már kissé kopottas, a második rész motorját használja, de gépigénye van bőven, de ez minden Battlefield játéknál így volt mikor megjelent.
A hangok nagyon jók, helyén vannak, a töltő zenék kitűnőek, erre sem lehet panasz.
A játék nagyon jól statisztikázza minden mozdulatunkat, online barátokat lehet keresni és bejelölni, egyszóval tényleg egy remek játékot kaptunk a Dice-től, minden elismerésem. Egyetlen egy hátránya a közepes teljesítményű számítógépeket a nagyobb területek rendesen megizzasztják.
A játék csak interneten játszható, de ez egyáltalán nem nevezhető hátránynak. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr87877767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

>price 2009.11.23. 17:27:19

1gb ram a minimum hogy normálisan menjen,próbáltam 512 mb-val de ugy borzalmas és 64 játékosba a titán még mindig laggol
de nagyon jó játék

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.11.26. 10:43:00

Ebben lehet valami, ugyanis nagyobb a gépigénye mint a BF2-nek.. Mára viszont egy DDR2 ára hihetetlenül olcsó, szóval szerintem ez nem lehet gond :)
süti beállítások módosítása