twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

BenyoBoy filmváltozatok: Mafia

Abydos 2008.11.08. 20:34

Ma voltam Gameshown, hát mit ne mondjak, pocsék volt, ne menjetek el. Részletesen leírok mindent holnap. Addig kirakom ide BenyoBoy bejegzését a saját blogjáról.

 

Játékadaptációk: Variácók egy témára
november 6, 2008

Dungeon Siege, Dead or Alive, Max Payne, Hitman, Tomb Raider, Double Dragon, Mortal Kombat, Street Fighter. Mi a közös bennük? Hát az, hogy mindegyik egy számítógépes játék, és mindegyikből csináltak egy szarnak is nehezen minősíthető valamit, amit sokan filmnek neveznek.
Mafia: The City of Lost Heaven. Gondolom mindenk ismeri a csehek által készítet videójáték történelem darabkát. Nos, Én, SSY és Abydos összeállítottunk egy kis listát, hogy melyik filmrendező hogyan dolgozná fel a játékot.


Charlie Chaplin:
A film teljesen fekete-fehér, hang nuku, a beszédet állóképeken juttatják tudomásunkra. A film ppörgős akció. Sosem hal meg senki, az utolsó pillanatban mindig besül a fegyver, és a főhős egy tortával arcon dobja a támadót. Egyedül a főgonosz hal meg drámai zenével, de azt is úgy, hogy szomorú arccal a kamera felé néz, és összeesik.

Lus Besson:
Az akció részek elhanyagolhatóak. A film kezdetén pár gengszter száll be Tom taxijába. Eddig követi is a film a játékot, ám ekkor Tommy leszereli a kormányt, és felszerel egy joystickot. A gangszeterek zúzós elektrózenére (Prodigy vagy Overseer meg is teszi) felkurblizzák a taxit, és 40 perc száguldás következik. Néha lassítva ugratnak és sok-sok mitrót (!!!) használnak el.

Tim Burton:
Az egész film egy szürreális rémálom. Az egész filmben mindig éjszaka van, és sötét, és sokszor énekelnek, közben néha-néha előtűnik egy-két módosított korabeli fegyver, ami egy rosz Action Man fegyver koncepción alapszik. Az autókból tűz lövel ki hátul.

A Wachowski testvérek:
Tommy gyanútlanul ül a taxijában, amikor is beszippantja a szivargyújtó, és átkerül egy másik dimenzióba, ahol a többi gengszterrel találkozik, és elmondják, hogy ő “A Kiválasztott”. Fekete bőrkapátot kap és O’Neil napszemcsit, és utána a jelen korba érve szarrá lő mindenkit, néha benyom egy-egy bullet-time-ot. Aztán egy autó beindításakor Paulie ráteszi Tom homlokára a kezét, és atadja tudást, így már eltudják kötni a kocsit.

Steven Spielberg:
0 mondanivaló, 0 sztori. A film első robbanása eleve 40 percet vesz ki a filmből (kameralassítás, különböző szögekből való ismétlés, stb.). Effektorgia, tökéletes CG animáció mindenhol. Majd egyszer csak vége.

George Lucas:
Réges régen, egy messzi-messzi pizzériában Tommy rájön, hogy övé Az Erő, és neki kell megállítani a többi gengsztert. Utána pörgős akció, Paulie szőrmebundába burkolózva mormog mindig. Az ellenfeleknek piros lövedékeket lőnek ki.

Mike Myers:
Egy kedves vígjáték böfögős-fingós poénokkal, bugyuta karakterekkel. A film összes szereplőjét Mike Myers játsza, elmaszkírozva.

Alfred Hitchcock:
Naturalista gyilkoslás, rengeteg vér. A rendőrök szemszögéből nézve zongorára rácsapás a hulla megtalálásának pillanatában. Egy-két gyilkolásnál nyöszörgő túlélők haláltusája, akik sírva emlékeznek családtagjaikra, mielőtt elvéreznek.

John McTiernan:
Az egész film egy hatalmas épületben játszódik. Esztelen gyilkolás, a főszereplő poénos beszólásai oldják a feszültséget. Az árulóra csak több csavar után jövünk rá, és a film végénél az utolsó pillanatban szanaszét robbanó épületből a főhős üvölte rohan ki. A jók túlélik.

Peter Jackson.
A film Lost Heaven főutcáján zajlik. Az ég fekete, a házak lepusztultak, már-már a földdel egyenlőek. Egymással szemben sacc per kábé 200.000-200.000 genszter áll felfegyverkezve egymással szemben. Majd egy csataüvöltést követően egymásnak rohannak, esztelen gyilkolás lassítva, epikus jelenetek tömkelege. A kimerítő harc után a főhős átsétál a város egyik végétől a másikba, de egyszer megáll egy útszéli motelban aludni.

Gát György:
A játék grafikai enginejét, lebutított változatban próbálja visszaadni. A mozgások röhelyesek, a karakterek rosszul tátognak, a grafika borzalmas. A szereplők hatalmas Mangaszerű szemeket kapnak, 5 percenként flashbackek.

James D. Rolfe:
A film gyakorlatilag a játék végigjátszása, csak minden elhalálozásnál a “Fuck” szó különféle változatai, egyéni körítéssel és ötvözéssel.

Uwe Boll:
Az egész film 5 dollárból készülne. A színészek hétköznapi ruhákban (farmer, póló, sportcipő) lennének, és papírpól kivágott pisztolyokkal lövöldöznének megjátszott olasz akcentussal.
 

Én ezzel egészíteném ki:
Szalay Kristóf: (Filmrendező, osztályfőnökünk)
Hideg reggeli nap, egyszer csak Tommy rájön, nem akar többé egy lenni a sok taxisofőr közül, ő bizony gyilkológép szeretne lenni, beáll a Mafiába!
Rengeteg vér, szemkifolyás, és fejleszakadások jellemeznék a filmet, néhány különleges képességgel körítve. A film végén, Samet hidegvérrel agyonlövi egy Bazookával, és Tommy a végén a láncfűrészes halálnemet kapja a rendezőtől, epikus mennyiségü vérrel!

Szal mi ilyenekről beszélgetünk az iskolában az unalmas szünetekben.
 

Címkék: film én videojáték bejegyzés bemutató

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr95757704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása