twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

World in Conflict, mi lesz veled?

Abydos 2008.08.23. 18:30

Mi is az a World in Conflict?
Hát igen. Ezzel el is árultam másik nagy kedvencemet, a World in Conflictot. 
Annak is van "saját" oldala amit üzemeltetek. 
Aki nem ismerné, a WiC egy startégiai játék de nem olyan mint a többi.
A játékban vannak pontok, amiket felhasználhatunk új egységek vásárlására. Ha elveszíünk egy egységet, akkor ez a pont szép lassan visszaszál a pénztárcánkba. 
Ha egy egységet rendelünk, repülővel hozzák a csatatérre és a ledobási pontra érkezik meg, onnantól irányíthatjuk. Ebben a játékban nincsenek főbázisok, épületek amiket építhetünk, a játék teljesen a realitás mellett tette le a voksát, így csak egységeket irányíthatunk.

Négy kaszt van, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.
-Gyalogosok: Ők nagyon sebezhető, de erős egységek. Épületekbe és erdőkbe vihetők, hogy biztonságban legyenek. 
-Páncélos: Tankok, APC-k kasztja, ők a legerősebb földi egységek, de a légi egységek ellen lényegében hatástalanok.
-Támogatók: Ők javítani, tűzérkedni a távoli célpontokra és légvédelmeskedni tudnak. Fontos egység.
-Légi egységek: Ezek helikopterek, ők a földi és légi célpontok ellen hatásosak, de a légvédelmi egységek és a rejtett gyalogság ellen igencsak védtelen.

Ez lenne a játékmenete, harcolni területekért, célppontokért. Az nyer aki a leghamarabb elfoglalja az összes területet (bár kicsit bonyolúltabb), vagy az idő lejárta után több területe van.
De van még két másik játékmódja is, van ahol előre kell nyomni egy frontvonalat de van ahol előre kell nyomulni egy területre. Fantasztikus játék, az egyszer biztos!

De mi lesz veled WiC?
Most a rövidke leírás után elmondom miért született meg ez a bejegyzés.
Szóval az Activision egyesült a Blizzarddal. Mint tudjuk, a Blizzard rendkívül ritkán ad ki játékokat, de azok általában minőségiek. Az Activision meg sok játéknak a győjtőkiadója.
A lényeg, az egyesülés elött mindenki azt hitte, hogy az egyesülés jót tesz a játékiparnak, létrejön a második legnagyobb kiadó, egy új oriáscég és ezzel megszorongatják az Electronic Artsot. De nem az történt amire mindenki számított. Ez az új cég, rengeteg Activison projectet egyszerüen csak a kukába dobott. A Szellemírtókkal együtt, a World in Conflict legújabb részét is, a Szovjet Assaultot is!
De megtartják az új, dedósoknak készülő Jégkorszak játékot. 
Ácsi! A többszörösen díjnyertes, a kritika által 2007-ben többszőr évjátékának kikiálltott játékot kidobják? Megszűnik ez a cég, ami tényleg tett le valamit az asztalra?
Hosszabb huzavona után végülis úgy tűnik, a World in Conflict és az őt készítő cég szerencsére eladásra kerül, nem pedig a süllyesztőben tünnik el, ami szerintem világnak szégyene lenne.

Ahogy a Massive elnöke is elmondta, a többi süllyesztőbe került céggel szemben, nekik jó esélyeik vannak a tárgyalásra, ugyanis 2007 egyik legjobb játékát már letették az asztalra. Reméljük sikerűl nekik egy olyan kiadót találni, ami meg is becsüli a munkájukat, nem úgy mint az ActivisionBlizzard.

Kérdem én, mit csinálnak ott? Létrejött egy ilyen oriáscég és kidobják a legnagyobb címeiket! Kéremszépen, több száz vagy ezer embert munkanélkülivé tesznek, kirakják őket az ajtón. Ez borzalom! Azt hittük, ezzel mindenki nyer, ezzel ellentétben egy szörnyeteg jött létre, és ugyanúgy pénzre éhes, mint a EA volt. Még az EA-nél is rájöttek, hogy ez nem jó, új álláspont kellett nekik is. A Cég elnöke elhatározta és már változtatnak is a dolgokon. Megreformálják az NFS a FIFA és a többi nagy szériájukat, csak azért, hogy újra a minőség legyen a cél, hogy újra elismerjék a céget. Nem tudom mi sűl ki az évente megjelenő CoD okból, ebből a rengeteg Gitár Héróból, meg a nagy WoWozásból, de remélem, a minőséget megtartják, mégha rengeteg nagy és minőségi játékfejlesztő stúdiót le is húznak a WC-n.

TakeTwo: 10/10
Electronic Arts 8/10
Ubisoft 8/10
Lucasarts 4/10 (erről még késöbb írok)
ActivisionBlizzard 4/10 
A jelenlegi értékelésem szerint, ezzel lehet vitatkozni

Update: Kis videó, magam csináltam :)
Ez a játék grafikája, semmi humbug!

 

Címkék: videó videojáték bejegyzés bemutató

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr77629436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerey 2008.08.23. 20:00:07

Alapjában véve csak a nevük egyesült szerintem, mindkét fél marad a saját címeinél nem szól, szólhat bele a másikéba, ha jól tudom. Viszont azt olvastam én is hogy az Activision több nagy nevet is lehúzott a wc-n, más műfajban is. Az EA mint kiadó nálam régen elásta magát, vannak nagyon jó játékaik de a kiadás után 2 évvel már nem foglalkoznak velük, a starcrafthoz még ma is jellenek meg javítások, 10 éves játék, így kellene hozzáállni az EAnek is a nagy nevekhez, még ha öregebbek is. Amit Kw-val csináltak az kész röhej volt kiadni egy a motort nem ismerő kissé névtelen fejlesztőstúdiónak, nagy baklövés volt.És sajnos az EA már a stratégiáinál is kezd évente kiadni egyet-egyet. Mekkora felhajtás volt tavaly a TW-nek jó game is volt, de ma már kutya nem foglalkozik velem (EAnél biztos) KW hát lehetett volna jobb is. Most meg már nagyon is beindult RA3 hype, ha az lefutott jöhet a következő. Szóval az EA még a mennyiségre megy, gyakran a minőség rovására, simsemkről meg ilyenekről inkább nem beszélek :). Hát most ennyi

ui:A WiC online mókájához origi kell gondolom?

Abydos · http://abysan.com/blog 2008.08.23. 20:13:28

Original kell, de nem drága mellesleg 4000 ért, ez a játék. De én komolyan megkérdőjelezem annak cégnek az eszét, amelyik kidob egy WiC et az ablakon. Nem kis név ez,eszméletlen játék, a grafikáját még nem is említettem, hogy az összes stratégiai játék grafikáját oda vissza veri! De nem csak a stratégiákét!

gerey 2008.08.23. 20:17:57

Igen már egyszer elkezdtem a single-t csak valamiért már nem is tudom miért félbe hagytam, azóta meg a gépről is lekerült, de lehet majd egyszer befizetek rá.

takipepe · http://www.designuniverzum.gportal.hu 2008.08.23. 22:57:01

én nem ismerem ezt a játékot...
látom sikerűlt a videót beilleszteni :) jolvan

Abydos · http://abysan.com/blog 2008.08.23. 23:38:47

Nem volt könnyű, a fene sem gondolta volna hogy így kell ahogy csináltam :P

ZeRa 2008.08.25. 23:45:15

4 játék gyártó melyet nagyon mélyen tisztelek.

Amit a legjobban szeretek, talán az Ubisoft, és a THQ-nak a Warhammer részei se semmi, de ezekről nem írok most.

Blizzard: Hihetetlenül jó történetek megcsinálója, az én "istenem" kiadója, a StarCraft-é, Diablo is viszonylag jó játék, egyedül a WoW-ot nem próbáltam, haverok azt mondják valóban a világ legjobb MMORPG-je.

Activision: CoD-okat valóban sokszor szidtam, de be kell látnom, jó játék, és sok híres FPS játékok gyártója is (pl. a WiC-é[nem vok túl informált az Activision iránt])

De az, hogy egyesülve ez a 2 kiadó amit tesz, amennyire Imádtam a játékaikat, annyira tudom megvetni ezt a dolgukat.

Remélem az Ubisoft nem kerül ilyesmi sorsra mint ők. Az szerintem a legjobb kiadó.

(Az EA-t nem szeretem, Westwood rulz)
süti beállítások módosítása