twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

február 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Költözés!

Abydos 2015.05.23. 11:17

Itt az új blogom :)

Gyertek-gyertek, ez az új blogom, saját domain alatt :) http://abysan.com/blog

Címkék: blog én videojáték bejegyzés abyvlogja

1 komment

Ez hogyan működik?

Abydos 2013.07.13. 21:27

Azt sem tudom már, hogyan működik a Blog.hu. Olyan rég írtam és annyira rossz lett az admin felülete..

Mint látható, ember nem követi ezt a blogot és amúgy sem követte soha. Érdekes, hogy a videózással mennyivel több embert meg lehet fogni és az is érdekes, hogy mennyire átraktam oda a blogolás örömeit. Egy baj van vele. Nehezebben visszakereshető a videókban az, amit mondtam.

Ezt jó volt leírni, fogadjunk, hogy pár éven belül a Google kidob egy új keresőmotort a videók alá, ami a hallott szövegben keres. Majd meglássuk :D Az biztos, hogy mindig jó ide visszatérni és visszanézni mikor mi történt velem, de kétségtelen, hogy videóban elmondani ugyanezt szintén élvezetes és van hogy visszanézem, mit is mondtam anno.

7000 feliratkozó felé közelítek. Hihetetlen. Amikor elkezdtem a videózást, azt sem tudtam mi az a feliratkozás. De komolyan. Folyamatosan csak jöttek az email-ek, hogy feliratkoztak rám. Kik és miért? De ez még a Rossz Pc Juniorok időkben volt.

Amúgy most játékot vagyis játékokat fejlesztünk. Bizakodó vagyok, két androidos címről van szó és egy PC-sről. Nagyon tehetséges srácokat kértem fel a feladatra, szóval ha van kitartásuk, lesz eredményünk.

Ezen túl pedig van Dotával kapcsolatos projektünk is, lassan hónapok óta, szóval remélem azt is befejezem valaha. 

Amúgy a sulit befejeztem, jelenleg itthon vagyok, más dolgom nincs, mit figyelni a világot. Nem volt nehéz, de csak 12-en maradtunk a kitudja hányból. Aztán nem sok Rádió-műsorvezető lesz még a magyar világban ilyen képzéssel, szóval meglátjuk mire megyek vele. Videózni videózom, tehát a gyakorlatból nem esem ki.

Ezentúl fejlesztések is voltak eszközök terén. 

AVermedia Live Gamer Portable, Zoom H1 mikrofon és egy Samsung NX1000-es kamera, amibe szerelmes vagyok.

Egyelőre ennyi, ez is több volt mint a szokásos, legalábbis az elmúlt pár hónapban szokásos adag.

Címkék: blog érdekes én videojáték

Szólj hozzá!

Érkezik: Battlefiled 4

Abydos 2013.03.27. 21:05

Őszintén. A 3 is most jelent meg. Annyira most, hogy az utolsó DLC-jét a szinte a napokban adták ki. Titeket ez nem zavar? Engem igen.

A játékot már kétszer is megvettem. Egyszer PS3-ra, majd PC-re is, az utóbbit Premiummal... az utóbbit bánom is, hiba volt.

Egyszerűen nincs a játéknak lelke. Nem érzem azt, hogy lüktetne, lélegezne, egy csupasz keretet érzek, ami valamit próbál villogtatni, de nem megy neki. Grafikailag ott volt, de a rombolhatóság még a Bad Company 2-től is elmaradt.. a 4-es viszont...

Tehát. Itt a véleményem az új játékról:

A BF3 prémiumosok legalább a BF4 bétát megkapják... :/

Címkék: blog kritika én videó videojáték bemutató electronic arts battlefield abyvlogja

Szólj hozzá!

A világ vége után 1 nappal

Abydos 2012.12.22. 13:20

Na, csak volt ebben a maja világvége dologban valami. Ha más nem, az újszülött alaplapom meghallhatott ezen a napon. Nem tudom. Mindenestre most eléggé zavar a téma. Írtam az Asrock supportnak várom a válaszukat. Miről is van szó? Az alábbi két videó elmondja, de a lényeg röviden, új gépet vettem: ASrock 970 pro 3, AMD FX6300, Sapphire Radeon HD7850, 16 GB 1600 Mhz Kingstonokat. Eredmény: Nem megy, nincs kép. Na de beszéljenek a videóim:

Címkék: windows blog én bejegyzés abyvlogja

Szólj hozzá!

Hazaküldtek... vagyis csak akartak

Abydos 2012.11.21. 18:26

Ezt is megéltem, bár nem olyan egyértelmű a helyzet és nem is hagytam magam.

Rég vettem már a kezembe a virtuális tollam és blogoltam ide egy hosszabbat. Általában Vloggal pótlom az efféle tevékenységet, hiszen csak kimondom, nem kell pötyögni. De most valahogy máshogyan akarom elmesélni a sztorit. Így.

Az eset a korrekciós tanárommal esett meg. Régóta feltűnt, hogy a viselkedése nem éppen tanárhoz illő és a hozzáállása sem teljesen összeegyeztethető az iskolai világgal, bár azt meg kell mondjam, hogy a szakértelmét nem kérdőjelezem meg. 

Akik nézik a videóimat, tudják nagyon jól, hogy én sem vagyok sokszor türelmes az emberekkel, főleg a gyerek kommentelőkkel. Viszont az említett személlyel ellentétben én nem vagyok tanár.

Szóval. Ennek az embernek a viselkedése hagy némi kívánni valót maga után. Ezt már az első találkozásunkkor is megtapasztaltam. Nem sokszor liftezem. Sőt, ritka, mert olyan lassan jár, hogy mire fölér, addigra gyalog is fel lehet jutni, kétszer, tolókocsival. Viszont aznap pont liftezhetnékem volt, 3 másik társammal egyetemben. Már beszálltunk és indultunk volna, de ez az említett személy még bejött. Nem indult el, túlsúly. Aztán az egyikünk feláldozta magát és gyalogolt, miután nem akart kiszállni a tanárbácsi. A liftben kiderült vele lesz óránk. 

Aztán van egy olyan hülyesége, hogy mindenkit az első 3 sorba ültet. Ha valaki nem odaül, besértődik és beszólogat annak, aki véletlenül eggyel hátrébb lévő sort választott. A nyelvhasználata a tanárnak eléggé trágár és szókimondó... De kérem, ő egy tanár, nem beszélhet így egy diákkal. Ezt nem azért találták ki, mert ejnyebejnye, nem illik így beszélni egy tanulóval, hanem azért, mert a kölcsönös tiszteletet meg kell adni a másik irányába és a tanárnak még akkor is uralkodnia kell magán, amikor már a diák nem bír, hiszen ő a tanár, neki kell példát statuálnia. Ha valaki beszélget, rajzol órán vagy valami egészen fantasztikusan mást csinál, mint amit ő elvárna, már beszól. Nem gyengén, van, hogy káromkodva.

Szóval nem én voltam az első akivel így viselkedett. Viszont a múlt héten úgy döntött én következem. Hátrafordulva beszélgettem. negyed órát késett az óráról a tanár és amikor bejött én még folytattam a gondolatmenetemet. Aztán egyszer csak hangosabb rámszól mögöttem, hogy „Befognád végre a pofádat!?". Komolyan. Erre én megfordultam és megkérdeztem tőle hangosan: „Ezt nekem mondta? Mert ha igen, akkor szólok, hogy velem így nem lehet beszélni, de befogom".

Lehet ő lezártnak tekintette az ügyet, de én nem. Ma ismét vele volt órám. Óra 00-kor már az épületnél voltam, de szándékosan nem mentem be időben. 10-re belépek a terembe. A következő beszélgetés zajlott le:

- Mit csinálsz?
- Bejöttem órára.
- Van pendrive-od?
- Nem hoztam.
- Akkor már haza is mehetsz.
- Nem megyek haza.
- De menj haza mert nem hoztál felszerelést.
- Nem küldhet haza és azért nem hoztam pendrive-ot, mert vírusosak a gépek.
- Nem vírusosak. Menj haza, ha maradsz akkor is igazolatlan.
- Bent vagyok, nem lehet igazolatlan, adjon nekem szorgalom egyest. - Leültem és levettem a kabátomat.
- Jó, addig nem kezdjük el az órát, amíg haza nem mész.
- Ne is zavartassa magát, mintha itt sem lennék.

Odaállt az ajtó mellé és támasztotta a radiátort. Várta, hogy felálljak és kimenjek. Szemezgettünk percekig. 5-7 perc. Aztán egyszer csak kifordult az ajtón. Kérdezi valaki. Hova ment? Én mondom, biztos árulkodni. Pár perc múlva jön az ofőmmel vissza én meg mosolygok rá :D Mondta az ofő, hogy menjünk ki beszélgetni, én pedig büszkén álltam fel azonnal, tovább dramatizálva azt, hogy másnak egy pillantással sikerül azt elérnie, amit neki 10 perc hatalmi harc és erőfitogtatás után sem.

Az ofőmmel való beszélgetést nem írnám le, mert az magánügy, de annyit elmondhatok, ha nem is dicsért meg, de nem hibáztatott a viselkedésemért. Annyit azért elmondott, hogy ebben a szakmában rengeteg ilyen lesz a jövőben és próbáljam meg az ingerküszöböm kissé feljebb emelni.

Büszkén távoztam a teremből, egy megnyert csatával. Más gyereket is hazaküldött. Ez a különbség, hogy én nem miatta távoztam, hanem azért, mert tisztelem az osztályfőnököm és őt már nem.

Címkék: blog én bejegyzés

Szólj hozzá!

Assassin's Creed III Live!

Abydos 2012.10.30. 14:59

Úgy alakult a napokban, hogy lehetőségem nyílt AC III-hoz jutni idő előtt. Alig várom már, hogy toljam, de nem, kibírom, mert éjfélkor akarom először elindítani a játékot (mert előtte levideózni vagy közvetíteni sajnos nem legális...). :(

Ráírtam a Console Cornerre, tudnak-e adni tesztpéldányt a Most Wantedből. És azt mondták, tudnak, sőt, az ACIII-ból is. Ez egy visszautasíthatatlan ajánlat :)

Ráadásul felkerestem az AVermédiát is, akik szintén segítenek nekem, mert adtak egy GameCapture HD-t is :)

Az ACIII-ról meg már annyira beszélnék róla, de nem lehet, a tokja szépen csillog, ennyit talán elmondhatok :D

Első látásra videót tervezek belőle, már rég tolhatnám és gyilkolászgathatnék, de nem teszem, kivárom azt, amit mindenki.

Viszont ha érdekel titeket Connor története, akkor itt közvetítem majd:
twitch.tv/abydosan

Sajnos SD minőség lesz, mert nincs HD live streamelő és felvevő eszköz a birtokomban.

Illetve később feltöltöm ide is, ha lemaradtál róla és készítek bemutatót is a játékról, de azt már HD-ban:
youtube.com/abydoshun

 És itt a promó anyag, amit én rajzoltam többek között és elég sokat kínlódtam vele, főleg Pixel Connorral :D

Címkék: blog érdekes én videó videojáték rajz bejegyzés bemutató playstation

Szólj hozzá!

Rajzolok pixelekből

Abydos 2012.10.23. 17:15

Valahogy rám jött most egy új hóbort, egy új stílust vagy nem tudom hogy nevezzem. Mindig is úgy éreztem, hogy tök gyökér vagyok a rajzoláshoz (most is így érzek) és egy szinten nem tudok túllendülni. Ha hiszitek, ha nem, még mindig nem tudok egy nyavalyás mangafejet rajzolni, de úgy általában a képregény stílus nem jön össze. Ez borzasztóan frusztrál, mert ha egy nyüves karakternek a fejét sem tudom elkezdeni, akkor nem tudok történetet mesélni velük, ami igazából valamilyen szinten mélyen a célom lenne.

A napokban kicsit változtattam az eddig megszokott módszereimen és kipróbáltam a "pixelart"-ot, ami a számítógépes játékok világából lehet ismerős és ami most újra divatba jött. A lényege, hogy nem úgy kell rajzolni, mint egy ceruzával vagy vízfestékkel, egy meghatározott felbontású területen kell pixelekből kialakítani egy valamit. Tehát ha van egy 20 x 20-as felbontású felület, akkor bizony összesen 400 pontból állhat a rajz ami EZT jelenti a valóságban.

És végül is nekem ez bejött. Tetszik a stílus. Sőt, valamilyen szinten úgy érzem, még testhezállóbb is nekem, hiszen nem a kézmozgás ügyességén van a hangsúly, hanem a pontok megfelelő pozícióba illesztésén. Az első két rajzomat meg is osztom veletek.

Származási hely: Rajzaim

A fenti képen egy Pokémon mestert alkottam, ugyanis a mai játékosok igazából a Pokémon játékokban találkozhatnak leginkább ilyen grafikai megvalósítással. Bár ha valóban Pokémon mestert akartam volna létrehozni, akkor meg kell valljam, jóval elnagyoltabbnak kellett volna lennie, de rájöttem miközben csináltam, hogy túl valóságosak lettek az arányok és nem akartam elrontatni :D

Származási hely: Rajzaim
Származási hely: Rajzaim

Óh Shyvana (League of Legends)... Mennyi órát toltam beléd, hogy így nézz ki, ahogy most vagy. Nem volt könnyű az fix. Ráadásul folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb lett a rajzterület, először 200 x 200-ban kezdtem, de a feje túl nagy lett és minden a fejhez aránylik, tehát 800 x 800 pixel lett a vége. Ezt felkonvertáltam Full HD-ba, hogy aki háttérként akarja használni eme pixelsárkányleányzót, annak ne okozzak csalódást :D

Legközelebbi alanyom talán a női Shepperd lesz, mert hasonlít Shyvanára az arcszerkezete... vagy pont fordítva, mindegy :D

Majd elfelejtettem. Ha valakinek szintén kedve lenne ehhez, akkor javaslom EZT a honlapot kezdésnek. Itt rajzoltam a Pokémesterem is. De ezen túlmenően egy nagyon okos és ügyes honlap, pár kattintással megoszthatod a világgal a rajzodat, amit bárki véleményezhet és like-olhatja. Nagyon jó közösségi oldal, poénos.

Amúgy a Shyvanát Pixiában rajzoltam. Próbálkoztam Gimppel is, de valahogy nem akarta megérteni annyira azt, amit akartam neki mondani...

Címkék: blog érdekes kép én videojáték rajz bejegyzés bemutató pokemon abyvlogja

Szólj hozzá!

Vlogok, mert rég volt

Abydos 2012.10.20. 22:57

Címkék: blog kritika én videó videojáték bejegyzés abyvlogja

Szólj hozzá!

Hiányzások - hivatalos levélben való igazolás

Abydos 2012.09.18. 14:19

Sajnos az új oktatási törvényekkel előre nem kalkulálható ostoba baromságok is napvilágot láttak.

Az egyik új kezdeményezés, ha valaki hiányzik, akkor a hiányzás napján 12 óráig ezt jeleznie kell, különben később sem fogadják el az igazolást, ha orvosi, ha a pápa adja, akkor sem.

Tehát én előre látó voltam és megírtam az emailem a sulinak a jövőbeli hiányzásaimról, remélem elfogadják:

Üdvözletem!

Előreláthatólag minden nap, szeptemberben, októberben, novemberben, decemberben, januárban, februárban, áprilisban, májusban és júniusban fenn áll a veszélye, hogy nem jelenek meg az oktatási intézményben oktatási napokon a következő okok miatt: Rossz kedv, elalvás, betegség, családi okok, hatósági intézkedés, egészségügyi intézkedés, katasztrófa, terrorfenyegetettség, bolygóegyüttálálás, nácizombiapokalipszis, elhalálozás, klinikai halál utáni újraélesztés utáni elhalálozás, tér-idő torzulás, idegen invázió, kakaótúladagolás, BKV süntúlkapás, TEK elhurcolás, satöbbi miatt.

Kérem ezt vegyék hivatalos levélnek amiben igazolom a jövőbeni hiányzásaimat, ugyanis egy teljes infrastruktúra összeomlás következtében, vagy egyéb okból kifolyólag (iskolába menet közben történő meteorbecsapódás, elüt a villamos, kisbabát mentek a az égő házból, hidrogénbomba robban az arcomtól 5 cm-re stb.) nem tudom garantálni, hogy a hiányzás napján délig (főleg ha délután van a tanítás és az iskolába menet közben kap el például egy triceratrops csorda) tudnám emailben jelezni a hiányzásomat.

Nem szeretném előre ki nem számítható igazolatlan órák miatt abbahagyni a tanulmányaimat. Remélem ez a levél elég annak az oktatási zseninek is, aki ezt az egész rendszert kitalálta és büszkén veszi fel a 800 000 Ft-tos fizetését, mert megérdemli (NEM).

Természetesen, ha úgy alakul, a hiányzást lehetőségeimhez mérten igazolni fogom, feltéve ha öntudatomnál leszek, mert például a szellemvilágból az efféle ígéreteket nem tudnám maradéktalanul teljesíteni, így kérem a levelem toleráns figyelembevételét a jövőbeli igazolás elmaradásokat és késéseket illetően is.

Osztályfőnök:
 XY Gitta

Hiányzás időtartalma:

Sajnos az idő nem mérhető, mindig van kisebb időegység, mint amit vizsgálhatunk. Önök azt kérték, hogy a lehető leghamarabb, erről már biztos lekéstem, mert azóta már végtelen idő telt el, mióta elküldték az emailt, de amondó vagyok, hogy legyen ettől a pillanattól az univerzum pusztulásáig (Nagy Reccs, bár ez is végtelen idő múlva következik be), de ha önöknek és az államnak elég, akkor vegyük csak azt a napot, amikor minden papírt megkaptam, hogy elvégeztem az iskolát és már szakmát tanult emberként megyek a nagyvilágba. Természetesen megvan az esélye, hogy egy Föld bolygótengelyfordultányit fogok csak hiányozni, ami szerény számításaim szerint egy napot jelent, de ez kitolódhat a többek között a fent említett példák kiszámíthatatlansága miatt. Azt leszögezem, hogy az univerzális koordinált idő +1-et vettem alapul, nem a Greenwichet.

Remélem nem késtem el, bár belátom, felfoghatatlanul sok időt ültem a levélen és számtalan indokot és okot nem vettem figyelembe!

Üdvözlettel és sok sok szeretettel, aki szeretné még puszival is, bár az már nem túl hivatalos:

Török Roland

 Rádió-műsorvezető és konferanszié 14

Címkék: blog én bejegyzés iskola

4 komment

Lightning rajz

Abydos 2012.09.03. 19:22

Újra nekiestem egy Lightning (Final Fantasy XIII) portrénak. Nem is terveztem gépen készíteni, egyedül csak a színezést vállaltam be ott. Az, hogy kellett-e színezni, vagy jó lett volna grafitként, nem tudom, de egészen jóra sikerült szerintem, már nem kell egy egész nap ahhoz, hogy egy ilyet készítsek, de még mindig nem az igazi, szóval lehet még hova fejlődni.

Származási hely: Rajzaim

Címkék: blog kép én rajz bejegyzés

1 komment

süti beállítások módosítása