twitter

twitterem közvetlen elérése

Friss topikok

Címkék

abydosnovella (6) ace combat (3) activision (7) agyrázkódás (6) agyrázkódás (3) anime (4) április 1 (3) atomenergia (1) atomerőmű (1) autó (1) az emberiség utan egy nappal (4) a jelen árnyai (1) battlefield (4) battlestar galactica (1) bejegyzés (571) bemutatkozás (3) bemutató (263) bio etanol (1) bkv (4) blog (210) böngésző (5) command & conquer (95) con (1) convention (1) crysis (3) csernobil (1) csillagkapu (6) cunami (1) devil may cry (2) diablo (1) dragon age (9) durva (42) electronic arts (8) én (389) energia (1) érdekes (81) étel (5) facebook (1) felhívás (4) figyelem (7) figyelmeztetés (8) film (37) final fantasy (4) fokusima (1) földrengés (1) forma 1 (15) fortix (1) fülpiszkálók (1) fúziós (1) galaxy s (3) games (1) garrys mod (2) google (1) gyűjtemény (2) half life (1) hang (1) hiba (3) hír (3) húsvét (1) ingyen (16) interjú (3) iphone (2) iskola (1) japán (1) játék (3) jutalom (1) karácsony (5) kép (15) kérdőív (6) kommentár (33) könyv (15) környezetvédelem (1) kritika (34) lego (2) littlebigplanet (7) lopás (9) mafia (1) mala khal (8) manga (4) mese (2) mobil (9) mod (2) mozi (2) napenergia (1) need for speed (7) nem vicces (2) nintendo (1) novella (7) nyalóka (1) opera (14) paintball (3) pálya (1) pc vs konzol (4) playstation (37) playstation 3 (10) pokemon (9) portal (1) psp (41) psp2 (1) rádió (1) radiokatív (1) rajz (32) recept (1) roland könyv (4) schmittesen (1) show (1) smarter hungary (8) sorozat (7) star (1) starcraft (2) star wars (38) steam (7) szélenergia (1) teszt (10) tesztelés (3) tipp (1) tudomány (5) tudósítás (1) tv (2) twitter (1) végigjátszás (4) vicces (137) videó (358) videojáték (362) vízenergia (1) wars (1) webizód (4) wii (1) windows (12) world of warcraft (3) x7 (1) xbox (5) xfire (1) zene (14) zéró emisszió (1) zombi (1) Címkefelhő

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Agyrázkódás - Feltámadás

Abydos 2010.04.04. 14:29

Fejszász Géza paradicsomi élete egy váratlan balesetnek következtében a 7. pokollá változott. Kórházba került, ahol mint később kiderült, a nagyon veszélyes Joker kísérleti alanya lett. Géza egy ravasz és okos ember, ezért már többször is megszökött különleges képességei segítségével. Ám Géza jól tudja, hogy egyedül kevés megállítani Jokert, ha még Batmannek sem sikerült soha. Elindult megkeresni a híres Pókmalacot, ám egy félreértés miatt éhen halt Géza lakásán. Géza magába fordult, érezte, hogy itt a vége, de egyszer csak eszébe jutott fogadott fia, aki képes lehet segíteni hősünknek...

Géza meglátta a fényt az alagút végén, tehát feljött a Metróból és a Déli pályaudvar felé vette az irányt. A Húsvéti Nyuszi Szakszervezet  köztudottan a Nagy Alföldön él, ezért egy gyorsvonatra ugrott fel ami Szolnok felé tartott. Út közben Kresz könyvet olvasott, mert új szabályok léptek érvénybe januártól és Géza szeret ilyenekről tudni. Aztán megérkezik Szolnokra. Ott egy a város szélénél lévő kis tanyához sétál, hogy megkérdezze, merre lakik a nyuszi. Azt mondták ott, hogy a nyuszi biztos nincs otthon, szerintük megint toronyugrik, ahogyan húsvét előtt mindig is szokta. Géza hazatelefonált a legközelebbi telefonfülkéből Akhilleusznak, hogy játssza már meg a lottón azokat a számokat, amik ép eszébe jutottak, majd szólt a parasztoknak, hogy légyszi vigyék már el a toronyhoz. A parasztok felpakolták Gézát a tökhintójukra, majd elindultak a városba, úgyis ép ott volt dolguk. Az út nagyon rázós volt, Hősünk ide oda pattogott, amikor hirtelen egy üveg széttörése hallatszódott, amit rövidesen Géza üvöltése követett, ugyanis szét tőrt alatta egy üvegcipellő és beleállt a hátsójába az a rengeteg üveg szilánk. Nem baj, a hintón lévő tyúkok ügyesen kicsipegették Gézából ezeket, majd hirtelen hashajtó hatása lett ezeknek a szilánkoknak és Gézát körbe guánózták egy ültő helyükben. Géza nagyon tiszteli a természetet, ezért követte a szárnyasok példáját. Mikor odaértek, jól látszódott, hogy a nyuszi már rég nincs itt, ugyanis egy csomó hímes tojás hevert a földön. Géza megkérte a parasztokat nagyon szépen, hogy vigyék el őt a nyuszi üregéhez. A parasztok pedig szó nélkül kidobták a hintóból.

2 óra után megérkezett, majd Géza elővette a dezodorát, befújta magát, elővette a hajcsavaróját és megigazította a sűrű hajkoronáját, hogy a legjobb arcát mutassa fiának. Be is kopogott neki, ám hirtelen sziréna és vörös fényjelzések árasztották el az odú bejáratát. Hősünk megijedt, ezért elővett egy papírzsebkendőt, és azzal törölte a könnyeit a szeméből. A riadó egyszer csak alább hagyott, és egy hologram kivetítő segítségével egy 3 emeletes nyuszi alakja rajzolódott ki, aki csúnyán nézett és így szólt!
-Halandó! Válaszolj három kérdésemre, és ha érdemesnek találtatsz beléphetsz a Nyúúúl rezidenciájára. Első kérdés! Ha van 4 kisnyúl a kosárban és mellette van 3 tojás, akkor hány nyúl lehetett ezek közül húsvéti!?
-Géza teljesen lenyugodott, magabiztosan megmondta, hogy 4. Erre az óriás nyúl - Ki a fene lehet ennyire hü... Uramisten, apa te vagy az!?
-Igen, kisfiam - félve felel.
-Jaj hát gyere be! - majd hatalmas füst jön ki az odu bejáratából és egy icipici ölelni való nyuszika szól Gézához - Mi járatban vagy itt fater, rég találkoztunk... De mielőtt beszélnénk légyszi fürödj meg.

Nyuszi ép házigazda volt és bulit tartott az Agresszív kismalacnak (aki Pókmalac rokona), a medvének és a rókának. A farkas ép a mixerpult mögött állt, elég tré zenét csinált, de elmondta a nyuszika, hogy jelenleg nincs nála jobb az erdőben és a mezőkön. Nagyon jól elbeszélgetett apa és fia amikor hirtelen odalépett Gézához a Kismalac aki kérdezte tőle, kér-e párolt zöldséget.
-Köszi nem kérek - Géza meglepve szól
-DE KÉRSZ! - ordítja a disznó majd felöklendezi az ép kakaót iszogató gyanútlant.
Erre Nyuszi haragosan felkiáltva elüldöz mindenkit a lakásból, hogy beszélgetni szeretne az apjával. Mindenki szomorúan kisétált. 

-Szóval miért is vagy itt?
-Hát fiam, ez egy hoszú történet, szóval előtte mond el te, hogy megy a sorod.
-Hát fater, az az igazság, hogy házas lettem, de a nászéjszakámon úgy összevesztem Nyúúszi Puszival, hogy azonnal válás lett a vége.
-Sajnálom fiam...
-Ne sajnáld, kiderült, hogy átoperálták és eredetileg férfi volt...
Géza meglepődött, majd át is tért a saját problémájára. A nyusziban körvonalazódtak a dolgok. Sőt, olyannyira, hogy tud is megoldást a problémára, de ez tiltott és veszélyes. Mint kiderült, egy a Húsvéti nyulaknak, hatalmukban áll feléleszteni a holtakat, de csak akkor, ha a hullát először elássák a földbe és csak akkor amikor húsvét van.
-Fiam, baj van! Pókmalacot tegnap előtt dobtam ki a kukába, ugyanis rohadt szegény!
-Gondolom kivitted a szemetet? - Erre hősünk csak némán bólintott. - És tudod melyik szeméttelepre szállítják? -kérdi a nyúl..
-Igen és holnap pont húsvét van igaz?
-Tényleg, hogy a répát enné meg! Akkor siessünk!
A nyuszika a rá ruházott hatalmánál fogva kölcsönkérte télapó szánját, amivel képes megtörni a teret és az időt. Számukra 1 hét telt el, míg a világban csak pár perc, így pár óra kutakodás után megtalálták a malacka csontvázát. Nyuszika berakta a fagyasztó ládájába és hazavitték nyuszika odújához. Géza elásta, majd másnap virradóra a Húsvéti Nyúl felélesztette egy jól irányzott harapással Géza karjába. Pókmalac hirtelen feltámadt, ám a Nyúl valami furcsát vett észre rajta. Teljesen deformálódott volt, valami nem jött össze a rituálé alatt, úgy tűnik a nyuszika elfejtett élő állatot feláldozni, ugyanis ez a "varázslat" csak úgy működhet megfelelően. Pókmalacból élőholt lett...

De Géza sok zombis filmet látott már, ezért tudta, elég ha hagymát és ezüstöt vesz elő és egy karóval átdöfi a szívét. És bevált neki! A Nyuszi teljesen ledöbbent, hogy az apja olyan hülye, hogy még a holtakat is feltámasztja, ezért a Pókmalac hirtelen átváltozott hullából egy gyönyörűséges pegazussá...

Hogy mi történt ezután, még nem tudni. De további boldog Húsvétot és pihenést addig is :) 

-----------------------------------------------------------------

Géza mai kalandjában a következő szavak szerepeltek:
#párolt zöldség #nászéjszaka #kakaó #mixerpult #élőholt #kresz könyv #telefonfülke #tyúk #hashajtó #tökhintó #üvegcipellő #hajcsavaró #dezodor #papírzsebkendő #hologramkivetítő 

Ha szeretnéd, hogy legközelebb a Te kulcsszavaid jelenjenek meg Géza élettörténetében, kommentelj 5 kitalált kulcsszót itt vagy twitteren!

 

Címkék: agyrázkódás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gameworld.blog.hu/api/trackback/id/tr711893871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rikkantarigó 2010.04.05. 00:03:59

felöklendezte?:D:D amúgy jó lett!

fizetésemelés, spóra, könyvklub, katica, orrsövény
süti beállítások módosítása